Home Regija Meteorolog iz Srbije najavio kada će temperatura drastično pasti

Meteorolog iz Srbije najavio kada će temperatura drastično pasti

0
Meteorolog iz Srbije najavio kada će temperatura drastično pasti

Istakao je i da nas u septembru očekuje toplo vrijeme, ali da, iako sada imamo dnevne visoke temperature, to ne pada toliko teško pošto su u septembru noći i jutra svežiji i drugačiji je utisak.

Kada je u pitanju vremenska prognoza za septembar, Todorović najavljuje da ćemo sredinom mjeseca imati osvježenje i pad temperature.

“Očekuju nas osvježenja 14. i 15. septembra, sa padom temperature do 5 stepeni. Sljedeća temperaturna osvježenja nas očekuju oko 19. septembra”, rekao je Todorović.

Objasnio je da je 30 stepeni u septembru nije isto kao u junu, pošto je tada sunce na maksimalnoj visini.

On je dodao da se vremenske prilike ne poklapaju sa astronomskim zbog osunčavanja.

Komentarišući nevrijeme i štetu prouzrokovanu superćelijskom olujom koja je bila aktivna u toku ljetnjih mjeseci, Todorović je istakao da je taj termin poznat odavno, ali nije bilo zastupljen u medijima.

Rekao je da jednoćelijske oluje imaju životni vijek oko 50 minuta, dok superćelijske oluje mogu trajati od nekoliko sati do jednog dana, i nose sa sobom jak vjetar i vremenske nepogode.

“Kod nas te pijavice dostižu brzinu do 200 kilometara na sat, što je za Ameriku uobičajeno. Posljednje nevrijeme u Beogradu nije bilo propraćeno pijavicom, ali je nevrijeme u Bačkoj imalo pijavicu što potvrđuju i snimci sa lica mjesta”, rekao je Todorović.

Istakao je da u toku 2022. godine nije bilo zablježenih slučajeva pijavica na prostoru Srbije, dok se 2021. godine jedna dogodila na planini Tari. prenosi noviHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here