Home Regija Kurti: Na Kosovu se vlast ne može dobiti nasiljem i zločinima

Kurti: Na Kosovu se vlast ne može dobiti nasiljem i zločinima

0
Kurti: Na Kosovu se vlast ne može dobiti nasiljem i zločinima

Bez obzira na zahtjeve Sjedinjenih Američkih Država da Vlada ne insistira da gradonačelnici rade iz opštinskih zgrada i da povuče policajce iz tri opštinske zgrade na sjeveru, Kurti je rekao da su gradonačelnici izabrani na izborima 23. aprila “jedini koji imaju bilo kakav legitimitet da budu u zgradama opština i na usluzi građanima”.

“Posljednjih sati naše institucije su još jače pojačale komunikaciju sa međunarodnim partnerima, jer imamo zajednički cilj da smirimo situaciju”, rekao je Kurti.

Osvrćući se na nasilje demonstranata koji su napali vojnike KFOR-a u Zvečanu, premijer Kosova je rekao da se “juče pred našim očima pokazalo da i mi dijelimo prijetnje i opasnosti“.

“Juče je konačno dokazano i nama i svima s kim se suočavamo: sa maskiranim grupama ekstremne desnice, koje vandaliziraju, napadaju, pale sve ono što ne smatraju srpskim i koji slave nacionalističke i šovinističke simbole, kao npr. krst sa četiri S i simbol ruske agresije u Ukrajini – Z“, rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, ti ljudi ne mogu biti iznad zakona.

“Takvi su multimilioneri kriminalci poput Milana Radojčića i Zvonka Veselinovića. Oni su vlasnici velikih biznisa koji uslovljavaju svoje jadne radnike nasilnim protestima. To je, zapravo, put njihovih gazda u Beogradu prema javnoj upravi: način Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina i Ivice Dačića“, rekao je premijer.

On je istakao da protesti organizovani u posljednja dva dana nisu bili mirni; nisu bili za opštinu, već su bili protesti “za vlast“.

“Na Kosovu se vlast može dobiti samo putem izbora. Ne nasiljem i zločinom”, rekao je premijer Kosova.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here