Home Regija KOSTINA MAJKA ODBILA DA GA POSETI NA PSIHIJATRIJI: Porodica Kecmanović u šoku zbog masakra njihovog sina, mama Miljana još ne vjeruje…

KOSTINA MAJKA ODBILA DA GA POSETI NA PSIHIJATRIJI: Porodica Kecmanović u šoku zbog masakra njihovog sina, mama Miljana još ne vjeruje…

0
KOSTINA MAJKA ODBILA DA GA POSETI NA PSIHIJATRIJI: Porodica Kecmanović u šoku zbog masakra njihovog sina, mama Miljana još ne vjeruje…

Nakon užasa koji je Kosta napravio njegov otac ugledni radiolog Vladimir Kecmanović završio je u pritvoru, dok je majka Miljana s mlađim djetetom, kćerkom starom deset godina, zbrinuta kod rođaka van Beograda. Iako su, prema protokolu, članovi porodice dobili dozvolu da zajedno s advokatom posjete dječaka-ubicu, oni su odlučili da to ne učine.

– Kostini roditelji, kao i drugi članovi porodice, nalaze se u stanju šoka. Žena je van sebe nakon sinovljevog zločina, a to koliko je potresena ne može se rečima opisati. Ona je sama donela odluku da ne ode u posetu sinu, izjavila je da nema snage da ga vidi. Takođe, dečaka niko drugi nije posetio, a stvari mu je donela jedna rođaka, koja takođe nije ušla u prostoriju u kojoj se on nalazi – navodi izvor upoznat sa slučajem za Republiku.

Porodica Kecmanović je, inače, dobila na stotine prijetnji preko interneta nakon nezapamćenog zločina koji je počinio njihov sin, a kako saznaje Republika, Miljana Kecmanović još ne može da vjeruje da joj je sin monstrum.

– Sklonile su se na sigurno mesto jer su se uplašile za bezbednost. Devojčica je pod jakim traumatskim iskustvom i biće joj neophodna adekvatna psihološka pomoć, dok majka još ne može da poveruje da se Kosta ne kaje za sve što je učinio, kao i da mu je drago što ona, kao majka, pati – objašnjava ovaj izvor.

Podsjetimo, Kosta Kecmanović (13) počinio je prošle srijede, oko devet časova ujutru, nezapamćeni masakr, kada je, naoružan očevim pištoljem, pred kraj prvog časa upao u školu, ubio osam đaka i školskog čuvara i ranio još šest učenika i nastavnicu istorije. Naime, on je oko mjesec dana planirao napad, a imao je i spisak djece koju je želio da likvidira, kao i plan kuda će se kretati. Cijeli masakr izveo je u holu i kabinetu za istoriju jer se nalazi blizu ulaza i jer je u tom trenutku čas imalo njegovo odjeljenje 7-2.

Nakon što je ispalio 57 hitaca, dok su djeca krvava dozivala pomoć, on je izašao u školsko dvorište, spustio pištolj i iz njega izvadio municiju. Nakon toga je pozvao policiju i bez trunke kajanja izgovorio: “Ja sam psihopata koji treba da se smiri.” Da tragedija bude veća, osim što je cijeli masakr isplanirao, Kosta je bio svjestan da, s obzirom na to da nema 14 godina, neće biti odgovoran za učinjeno.

Penzionisani neuropsihijatar i dečji psihijatar dr Zoran Dimitrijević objasnio je da bi trebalo obraćati pažnju na djecu koja su povučena i koja nemaju komunikaciju s vršnjacima.

– Pre nego što je ubio osmoro školskih drugova i čuvara dečak nije ništa napravio, ali je indikativno što je bio povučen i neprihvaćen. Za psihijatriju su uočljivija deca koja su povučena, izopštena iz okoline i nemaju pravu komunikaciju s vršnjacima od dece koja su živahna, slobodnija – rekao je Dimitrijević. prenosi noviHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here