Home Regija “JA SAM PRAVOSLAVAC, SRBIN, HRIŠĆANIN” Monstrum iz Mladenovca otkrio motive svog krvavog pira: Stvarali su zavjeru protiv mene

“JA SAM PRAVOSLAVAC, SRBIN, HRIŠĆANIN” Monstrum iz Mladenovca otkrio motive svog krvavog pira: Stvarali su zavjeru protiv mene

0
“JA SAM PRAVOSLAVAC, SRBIN, HRIŠĆANIN” Monstrum iz Mladenovca otkrio motive svog krvavog pira: Stvarali su zavjeru protiv mene

Uroš Blažić (20) koji je izvršio krvavi pir u selima kod Mladenovca u kojem je ubio osmoro ljudi, a ranio 15, otkrio je šta je bio njegov motiv za ovaj monstruozni zločin. On je pokušao da opravda masakr koji je počinio, tako što je tvrdio da je trpeo nasilje još u osnovnoj školi, kao i da su ga meštani sela “ismevali i pravili zaveru protiv njega”.Uroš je ispričao detalje iz svog života, i tako otkrio i potencijalni “motiv” za ovaj nezapamćeni zločin.

Blažić je, prema nezvaničnim informacijama, počeo da puca 2021. godine, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj.

On je povremeno išao u jednu streljanu, gde je pucao uz nadzor zaposlenih. Ipak, to nije bilo sve – Blažić je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće.Kako je on ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u džak sa peskom. Njegov otac Radiša Blažić je potpukovnik Vojske Srbije, a uhapšen je tokom jučerašnjeg dana.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija.

Sa ubijenima nije bio u bliskim odnosima, što su potvrdili i meštani sela, koji su ispričali da su ga znali samo iz viđenja. Meštani, šokirani tragedijom, pokušali su da shvate zbog čega je Blažić napao svoje komšije, s obzirom na to da ni sa kim nije bio blizak.

Sa druge strane, on u svom svedočenju tvrdi kako su ga meštani ismevali.- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene – ispričao je Blažić.

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je “kriminalac”. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.Kako je ispričao, deca su ga ismevala, jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić, koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15.

Tokom svog iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima. On je ispričao kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima – Nikolom Đorđević, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu,piše Srbijadanas

Blažić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želeo da “zaplaši selo”.

– Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta – ispričao je ranije izvorHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here