Home Regija HAOS KAKAV SE NE PAMTI: U albanskom parlamentu barikade i dimne bombe, izbio požar

HAOS KAKAV SE NE PAMTI: U albanskom parlamentu barikade i dimne bombe, izbio požar

0
HAOS KAKAV SE NE PAMTI: U albanskom parlamentu barikade i dimne bombe, izbio požar

Predstavnici opozicije su također napravili barikade od stolica, piše ABC News na albanskom.

Bivši premijer i lider jedne od struja opozicione Demokratske stranke Sali Berisha pokušao se probiti do govornice. Potom se uključio zastupnik Gazment Bardi i upozorio pripadnike osiguranja da ne guraju Berishu.

“Pretvorili ste sve u policijsku državu. Što će vam sve ovo, zašto trenirate strogoću, ko ste vi?” upitao ih je.

Inače, danas je i premijer Edi Rama, nakon nekoliko izostanaka, stigao u parlament kako bi sudjelovao na sjednici povodom novog budžeta. Prije nego što je Rama došao u parlament, Berisha ga je kritikova na Facebooku, isto kao i predsjednicu parlamenta Linditu Nikollu.

“On (Rama) se uplašio, došao je u pratnji konvoja automobila. Mi branimo naša ustavna prava, prava opozicionara, dok vlast štiti lopove. Linditu iskorištava Rama i ponaša se kao osoba bez dostojanstva”, poručio je.

Zamjenik predsjednice parlamenta Agron Gjekmarkaj je izjavio kako je današnja sjednica bila “nenormalna” jer opozicija nije učestvovala, prenosi Albanian Post.

“Ne pretvarajte parlament u zatvor. Ovo nije mjesto samo za većinu, dok opozicija treba ostati vani. Svi imaju jednaka prava. Ovo je pravi skandal, imate odgovornost. Ovakve stvari se događaju u autoritarnim zemljama gdje opoziciju opkoljava osiguranje. Takav parlament nije normalan”, istaknuo je, prenosi Index.hr.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here