Home Regija Desetak povrijeđenih u sukobu policije i građana na Kosovu

Desetak povrijeđenih u sukobu policije i građana na Kosovu

0
Desetak povrijeđenih u sukobu policije i građana na Kosovu

U ovom trenutku situacija se malo smirila, ali je jako napeto, navodi dopisnik RTS-a.

Zamjenica direktora Kliničko-bolničkog centra u Sjevernoj Mitrovici Danica Radomirović izjavila je za danas da niko od povrijeđenih nije zadržan u bolnici. „Desetak osoba zbrinuto je na prijemnom hirurškom odjeljenju, odjeljenju ortopedije i očnom odjeljenju sa lakšim tjelesnim povredama od šok-bombi i suzavca, kao i vidljivim povredama lica“, rekla je Radomirović.

Aleksandar Arsenijević iz Građanske inicijative „Srpski opstanak“ rekao je da je Kosovska policija prvo krenula na žene, pa na njega, kao i da su ga suzavcem poprskali direkno u oči. „Bio sam dezorijentisan, odvukli su me između dva auta, počeli da me tuku“, rekao je Arsenijević.

Ističe da je u jednom trenutku jedan policajac rekao na albanskom da ne tuku one s kamerama.

Opisao je jednog od policajaca koji su ga tukli, koji mu je bio specifičan, navodeći da njegove tvrdnje mogu potvrditi kamere sa zgrade Opštine.

U svim opštinama se nešto prije podneva čula sirena za opasnost. Njom su građani pozvani da se okupe ispred opštinskih zgrada kako bi spriječili ulazak gradonačelnika u zgrade. Prisutne su policijske snage u policijskim džipovima, civilnim škodama i redovna policija. Također, ispred svih opštinskih zgrada, nalaze se vozila EULEX-a, a na nekim mjestima vidljiv je i KFOR.

U Zvečanu je došlo do koškanja sa policijom. Na društvenim mrežama je objavljen snimak demoliranog vozila Kosovske policije u Zvečanu.

KoSSev javlja da su u Zubinom Potoku specijalne jedinice ušle u zgradu Privremenog organa ove opštine.

Istovremeno, kosovski mediji javljaju, uz fotografiju, da je gradonačelnik Izmir Zećiri, uz specijalne snage policije, ušao u zgradu.

Građani su u Leposaviću napravili blokadu.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here