Home Regija DECA IZ “RIBNIKARA” OD PONEDJELJKA NASTAVU POHAĐAJU U DRUGOJ ŠKOLI! Oglasili se iz Savjeta roditelja: Evo šta poručuju

DECA IZ “RIBNIKARA” OD PONEDJELJKA NASTAVU POHAĐAJU U DRUGOJ ŠKOLI! Oglasili se iz Savjeta roditelja: Evo šta poručuju

0
DECA IZ “RIBNIKARA” OD PONEDJELJKA NASTAVU POHAĐAJU U DRUGOJ ŠKOLI! Oglasili se iz Savjeta roditelja: Evo šta poručuju

Poruku koju su roditelji prenijeli prenosimo u cijelosti:

“Nakom sastanka u Predsedništvu sa relevantnim predstavnicima državnih institucija, zaključak je, da je izlazak iz krize koja nam se desila nakon tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar, kraj nastavne školske godine zaključno sa 05.06 Između ostalog usaglašeni su stavovi oko pravljenja memorijalnog centra u delu škole iz Kralja Milutina, što je pokrenula M.N. majka nastradale devojčice S.N. Izlazak iz krize i podeljenosti dece i roditelja će biti rešen tako što će sva deca sa svojim nastavnicima biti od ponedeljka 0506u OŠ Sveti Sava u popodnevnoj smeni. Smatramo da će tako deca pronaći umirenje i konačno biti svi zajedno. Uveravamo roditelje koji imaju bojazan oko uspeha svoje dece i samih ocena, da će i to biti rešeno na način da deca neće biti oštećena. Sve ostale informacije, dobićete u toku večeri nakon sednice Saveta roditelja na kome će prisustvovati i predstavnici Vlade. Bojana Nedeljković, zamenica predsednika Saveta roditelja”

odsjećanja radi, kako je Kurir ranije saznao, sastanak Savjeta roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar” s predstavnicima Vlade zakazan je za večeras, a na njemu bi trebalo roditelji da dobiju odgovore na zahtjeve kompletnog Savjeta roditelja.

Savjet roditelja prvobitno je iznio svojih sedam zahteva, a roditelji učenika VII/2 naknadno su uputili svoje zahteve Ministarstvu prosvjete, među kojima je i suspenzija direktorke, pedagoga i psihologa ove škole.

Inače, prema riječima sagovornika Kurira, od sedam zahtjeva Savjeta roditelja neki su već ispunjeni – glavni ulaz škole je zatvoren za učenike, koristi ga samo nastavno osoblje, dok djeca koriste tzv. mali ulaz, a ispunjen je i zahtjev da odjeljenje VII/2 dobije tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi s djecom bez učešća školskog psihologa radi obezbjeđenja nepristrasnosti. prenosi noviHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here