Home Nekategorisano Koji je najbolji pod za kupatilo?

Koji je najbolji pod za kupatilo?

0
Koji je najbolji pod za kupatilo?

Verovali ili ne, vaše kupatilo je jedna od najvažnijih prostorija u vašem domu. Osnovna potreba za svakodnevnu udobnost, kupatila su ključna karakteristika svakog doma.

Bilo da se radi o prekomernom prskanju, prosuti, curi, kapanju ili samo deci, jednostavna činjenica je da će voda neizbežno završiti na podu vašeg kupatila, zidovima, pa čak i plafonu! To je potpuno neizbežno, a vaše kupatilo mora biti u stanju da izdrži tu količinu tečnosti. 

Kupatilima su potrebni vodootporni podovi

Vodootporni podovi mogu, kao što naziv implicira, odoleti vodi, ali voda može, i na kraju će, prodreti i oštetiti pod. Prilikom odabira podnih obloga, vodootporni podovi su odlična opcija za brojne prostorije u kući u kojima se vodi računa o vodi. Na primer, kuhinje, podrume ili vešeraj i toalete. Vodootporni podovi su generalno jeftiniji od vodootpornih podova, jer su materijali od šperploče koji se koriste u njegovoj konstrukciji jeftiniji. Ali ovi porozni unutrašnji materijali takođe doprinose bubrenju, savijanju i ljuštenju kada su izloženi vlazi. 

 Kažite zbogom problemima sa vlagom

Vodootporni podovi su potpuno nepropusni za vodu. Voda može da sedi na njemu ili čak da prodre u površinu poda bez oštećenja materijala ili (što je možda još važnije) podloge ispod. Vodootporni pod se smatra nepropusnim za vodu ili vlagu. A materijali koji se koriste za izradu poda da bi bili vodootporni takođe sprečavaju razvoj buđi jer nema prodiranja vlage.

Najbolja opcija za pod u kupatilu

Imajući ovo na umu, kada birate svoje materijale za podove u kupatilu , najbolje opcije su zaista vodootporne opcije. Vodootporni podovi često mogu oslabiti čak i od inherentne vlage i vlage koja se javlja u kupatilu. A za mnoge od njih, kada se oštete, ove vodootporne ploče se ne mogu popraviti, ostavljajući potpunu zamenu kao jedinu održivu opciju.

Pločice za kupatilo

Najpopularniji izbor za kupatila je pločica. Pločice za kupatilo, keramičke ili porcelanske su odlična I najbolja  opcija za kupatila . Podovi od pločica su otporni, vodootporni, dostupni u različitim bojama i dizajnom i generalno jeftiniji od drugih opcija za tvrde površine. Porcelanske pločice specifično apsorbuju manje vode nego bilo koji drugi keramički proizvod. Keramika i porcelan mogu da podnesu čak i bazene i lokve stajaće vode, što ih čini odličnim opcijama za pločice za tuširanje. 

Tvrda i hladna podloga

Pločica je tvrda površina, pa se često naziva “tvrdom” ili “hladnom”. Iako je istina da dugo stajanje na pločicama može biti neprijatno, to važi za svaku tvrdu površinu, a temperatura poda se može tretirati kao keramika i dobro funkcionišu sa blistavim podnim sistemima. Što se tiče sterilnosti, ovo je odlična opcija! Pločica ne upija vodu i klice i lako se čisti, što je čini odličnom opcijom za sterilna okruženja

Ne zanemarite profesionalnost!

Kada odaberete pločice za kupatilo veoma je bitno da osoba koja ih postavlja zna svoj posao i ima dobre preporuke.  Ono što je savet jeste da se sa majstorom koji vam postavlja pločice za kupatilo obavezno konsultuje kada je u pitanju količina, veličina, posebni zahtevi i vreme realizacije kao I dodatni materijal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here