Home Magazin Znakovi kojima nam tijelo pokazuje da s našim zdravljem nešto nije u redu

Znakovi kojima nam tijelo pokazuje da s našim zdravljem nešto nije u redu

0
Znakovi kojima nam tijelo pokazuje da s našim zdravljem nešto nije u redu

Upravo zbog toga treba reagirati na prvu pojavu neobičnih ili sumnjivih promjena, prenosi Best Life. Evo koji sve znakovi mogu otkrivati da nešto nije u redu sa zdravljem našeg tijela.

Nadutost

Nadutost je često uobičajena pojava koja uglavnom nema ozbiljnih uzroka, ali ne uvijek. Doktori upozoravaju da u nekim slučajevima nadutost stomaka može ukazivati na probleme sa zdravljem, kao što je rak jajnika. Kako govore, ova se vrsta raka kod žena javlja se upravo u obliku nadutosti do koje dolazi zbog nakupljanja viška tekućine u trbušnoj šupljini.

Noćne more

Iako nam se naši snovi mogu činiti nevažnima, ponekad nam govore puno o našem zdravlju. Prema Američkom udruženju za oboljele od Parkinsonove bolesti, imati intenzivne i živopisne snove ili noćne more može biti rani znak Parkinsonove bolesti.

Opadanje kose

Sezonsko opadanje kose sasvim je normalna pojava, ali ako se događa prečesto i počne iznenada, Američka akademija za dermatologiju kaže da to može biti posljedica bolesti. Dva moguća temeljna medicinska stanja koja uzrokuju opadanje kose su bolest štitnjače i anemija.

Nagli gubitak kilograma

Iako nekima ideja o mršavljenju bez posebnog truda zvuči kao ostvarenje sna, ponekad bi to mogao biti znak da nešto ozbiljno nije u redu s našim zdravljem. Neobjašnjiv gubitak težine simptom je raka želuca, prema Američkom društvu za rak, jer može biti rezultat gubitka apetita ili se pojaviti kao direktna posljedica bolesti. prenosi n1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here