Home Magazin TRILEĆE TORTA SA KARAMELOM: Mekana kao oblak, nećete moći da se zaustavite na jednom komadu

TRILEĆE TORTA SA KARAMELOM: Mekana kao oblak, nećete moći da se zaustavite na jednom komadu

0
TRILEĆE TORTA SA KARAMELOM: Mekana kao oblak, nećete moći da se zaustavite na jednom komadu

Trileće je kolač koji vodi poreklo još iz Meksika, ali je ubrzo postao popularan širom sveta. Postoji milion verzija ovog izuzetno slasnog deserta od nekoliko različitih vrsta mlijeka – od čokoladnogdo onog sa kikiriki puterom. Ako niste do sada, probajte najbolju verziju ove poslastice, trileće tortu sa karamelom.

Sastojci:
Za biskvit:
1 pakovanje čajnih keksića
3 kašike putera

Za fil:
1 konzerva kondenzovanog mleka
1 šolja mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
3 žumanca
300 g šlaga

Za karamel fil:
300 g dulce de leche (kao karamel krem)
300 g creme de leche (kao mliječni krem)

Priprema:

Izblendirajte čajne keksiće, dodajte otopljen puter, pa ponovo izmešajte. Dobijenu smesu rasporedite po dnu okruglog pleha sa pokretnom stranicom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. U šerpu ubacite kondenzovano mleko, šolju kravljeg mleka, ekstrakt vanile i na kraju dodajte žumanca koja ste usitnili kroz cediljku. Umutite žicom, pa ostavite da se ukuva na laganijoj vatri. Umutite šlag, pa dodajte u ohlađenu smesu sa mlekom. Promešajte, pa rasporedite po ohlađenoj podlozi. Umutite “dulce de leche” i “creme de leche”, pa smesu sipajte preko fila. Ostavite u frižider da se stegne na par sati, a potom skinite pokretnu stranicu pleha.

Napomena: “Dulce de leche” i “creme de leche” možete da pronađete u bolje snabdevenim prodavnicama.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here