Home Magazin TRIKOVI U KUHINJI: Gljive vjerojatno pripremate na krivi način!

TRIKOVI U KUHINJI: Gljive vjerojatno pripremate na krivi način!

0
TRIKOVI U KUHINJI: Gljive vjerojatno pripremate na krivi način!

Gušite ih
Gljive moraju disati! Nikako ih nemojte spremati u zatvorene posude u hladnjak, one trebaju biti na ”otvorenom”, najbolje je da vam u hladnjaku stoje u papirnatim vrećicama u kojima ih i dobijete kada ih kupujete.

Ne sušite ih dovoljno
Znate za onu diskusiju oko toga treba li ili ne prati gljive? Zapravo, možete ih očistiti s četkicom ili ih oprati… Ono što je bitno jest dobro ih osušiti ako ih perete. Za to koristite kuhinjske ručnike kojima ćete lagano tapkati po gljivama, ili, ako imate vremena, gljive ostavite da se suše na svježem zraku.Prerano ih solite
Ako sol dodate čim gljive stavite u tavu, sve ste upropastili. One će odmah početi puštati tekućinu, pogotovo ako ste tavu još i prenatrpali. Gljive se začinjavaju na samom kraju, kad su gotove.

Bacate ih na mlaku tavu
Ako ih bacite na mlaku tavu, dogoditi će se isto što i kada ih začinite odmah na početku kuhanja, pustiti će tekućinu. Pustite da se tava jako dobro zagrije prije nego dodate gljive. Tako će se pore gljive zatvoriti čim dotakne vruću tavu i tekućina neće moći preplaviti tavu,piše Jutarnji

Previše ih miješate
Konstantno miješanje gljiva im ne dopušta da postanu predivno zlatne. Bez lagane karamelizacije gljive su gotovo samo komad gume. Pustite ih na tavi da uhvate malo sunca!

Ne dodajete dovoljno masnoće
Najbolje je da dodajete, na primjer, maslinovo ulje u različitim fazama pečenja gljiva. Dakle, kad primijetite da su povukle masnoću, dodajte je još malo. N ataj način ćete dobiti lijepu karamelizaciju bez ”gumastih” gljiva.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here