Home Magazin Šta pokloniti adrenalinskim zavisnicima u Beogradu?

Šta pokloniti adrenalinskim zavisnicima u Beogradu?

0
Šta pokloniti  adrenalinskim zavisnicima u Beogradu?
Šta pokloniti adrenalinskim zavisnicima u Beogradu (1)

Verovatno ste se mnogo puta pitali šta pokloniti nekom. Ako imate sreće pa birate poklon nekom ko voli adrenalin, na pravom ste mestu. Ova vrsta poklona će sigurno biti originalna, autentična i ostaviće posebno mesto u sećanju onom kome priređujete ovo iznenađenje. Sem toga možete i sebi priuštiti nešto slično pa svoj poklon konzumirati i u paru.

Pokloni za adrenalinske zavisnike su zaista posebni i neverovatni. Temelje se na avanturističkim iskustvima koji se pamte celoga života. Ovi pokloni su namenjeni onima koji traže akciju ili izazov.

U Beogradu postoji mnogo mogućnosti da organizujete sebi ili nekoj dragoj osobi neki poseban  poklon. Takođe, ukoliko i niste iz Beograda, pronadjite smeštaj u kom ćete boraviti prilikom organizacije ostvarivanja svog tranutka iz sna, a usput doživeti još neka nezaboravna iskustva. Pogledajte ponudu stanova na https://stannadanbeograd.rs/

Evo naših predloga  za najbolje poklone adrenalinskim zavisnicima:

  1. Skok padobranom iz aviona

Rekreativno skakanje iz aviona s padobranom naziva se i padobranstvo. Posebna je avantura koja stvara neverovatno uzbuđenje. Iskustvo skoka iz aviona spoj je letenja, koje se uzrokuje slobodim padom koji traje dok se ne otvori padobran, adrenalina, i pogleda na zemlju iz ptičije perspektive.

Pre skakanja iz aviona neophodno je da se prođe obuka sa sertifikovanim instuktorom. Obuka podrazumeva tehniku skakanja, znanje o sigurnosti i bezbednosti, upravljanju padobranom i sletanju.

Važno je napomenuti da prvi skok nećete po pravilima obaviti sami, već će te morati imati sa sobom i instruktora, ali ćete moći skakati sa 3000 metara, dok prvi samostalni skok,  kako su nas uputili, možete imati sa maksimalnih 1500m, na koji možete ići pošto prođete jednodnevnu obuku za samostalni skok.

Zašto je skok iz aviona posebno intrigantno iskustvo ?

Nakon što ste se u avionu popeli na određenu visinu sa koje skačete, na avionu će se otvoriti vrata. Mnogima tek tad srce krene ubrzano da radi, jer su svesni da tog trenutka počinje skok u nepoznato. Samo jedan korak i jedan sekund Vas deli od potpunog osećaja slobode bez ikakvih ograničenja. Ono što iskusni padobranci napominju je da je to jedini trenutak kada osećaju da drže svoju sudbinu pod kontrolom.

Cena skoka iz aviona sa instruktorom se okvirno kreće oko 200e, pa je ovo iskustvo predlog za one sa malo dubljim džepom.

U Beogradu, predlažemo da kontaktirate Padobranski centar Beograd i raspitate se o detaljima, slobodnim terminima, kao i temperaturi i vremenskim uskovima koji su neophodni za izvođenje skoka.

  1. Skok bungee jumpingom

Ova izvantredna ektstremna adrenalinska aktivnost je samo za najhrabrije avanturiste. Iskustvo koje doživljavaju skakači je spoj visine, brzine i slobodnog pada.

Od posebnog značaja je da imate pouzdanu organizaciju i profesionalan tim koji će Vas pripremiti za skok i pružiti uslugu skakanja Kao i većina rekreativnih adrenalinskih aktivnosti i ova zahteva specijalnu opremu kao i obuku koju morate proći pre skakanja radi Vaše sigurnosti. Takođe kada stanete na mesto skakanja, instruktori će Vas uputiti u tehniku.

Kada se stane na ivicu i skočite,  nalet adrenalina proleti Vašim telom. Brzo ćete se spustiti dole, pričvršćeni za bezbednosno uže, istovremeno doživljavajući neverovatan osećaj slobode koji obuzima svaki deo tela, dok padate na tlo. Nakon skoka na sigurnosni znak instruktora spustićete se lagano na površinu.

Prednosti skoka bungee jumpingom?

Jedna od najvaznijih prednosti je intezivnost. Za sve koji vole ekstremne brze trenutke ovo je pravi izbor, Za razliku od skoka iz aviona koji traje nekoliko minuta, skok bandzi traje nesto više od nekoliko sekunti. A intezitet skoka adrenalina je gotovo neuporediv. Još jedna od prednosti je cena.  Za razliku od skoka iz aviona, ovi skokovi su po daleko pristupačnijim cenama.  Cena ovog skoka je oko 70 eura.

U Beogradu , na Adi Ciganliji imate jedan od najlepših i najviših bandži džamping centara. Koji ima više od 15000 izvedenih skokova.

  1. Penjanje uz stene

Ova adrenalinska aktivnost zahteva određenu pripremu. Neophodna je fizička aktivnost, tehniku, veštine i mentalnu koncentraciju. Osobe koje se bave penjanjem uz stene razvijaju snagu celog tela, oblikuju sve mišiće i podstiču kondiciju

U Beogradu penjanje uz stene možete upražnjavati na Avali ukliko želte penjanje u prirodi, takođe postoje dvorane koje omogućavaju penjanje u zatvorenom specijalno opremljenom penjačkom centru.

Pored toga postoje penjački klubovi u Beogradu, koji organizuju treninge, grupna penjanja na različitim lokacijama, izlete kao i razna druženja sa drugim penjačima, koji Vam mogu podeliti svoja sjajna iskustva kao i lokacije za penjajnje.

Cena ove aktinosti je izuzetno pristupačna, a razlikuje se od lokacije i instruktora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here