![ŠAMBALI kolač – Bez brašna, bez jaja i bez ulja ŠAMBALI kolač – Bez brašna, bez jaja i bez ulja](https://mojevijesti.ba/wp-content/uploads/2023/05/Sambali.jpg)
![](https://www.haber.ba/wp-content/uploads/2023/05/Sambali.jpg)
SASTOJCI:
200 gr šećera
250 ml mlijeka
400 gr pšeničnog griza
1 mala kašika sode bikarbone
Premazati pleh maslacem i presuti smjesu. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti 1 sat.
AGDA:
200 gr šećera
250 ml vode
3-4 listića limuna
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Kuhati agdu 5 minuta i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatim tijesto ipeći na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izrezati na kocke i zaliti agdom.