İstanbul escort bayan sivas escort samsun escort bayan sakarya escort Muğla escort Mersin escort Escort malatya Escort konya Kocaeli Escort Kayseri Escort izmir escort bayan hatay bayan escort antep Escort bayan eskişehir escort bayan erzurum escort bayan elazığ escort diyarbakır escort escort bayan Çanakkale Bursa Escort bayan Balıkesir escort aydın Escort Antalya Escort ankara bayan escort Adana Escort bayan

NaslovnicaMagazinPet grešaka zbog kojih nam pohovano meso ispada loše

Pet grešaka zbog kojih nam pohovano meso ispada loše

Objavljeno:

spot_img

1. Pohovano meso različite debljine i veličine

Veći komadi mesa trebaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebali biste izbjegavati simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batke) u istoj tavi te vađenje u isto vrijeme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umjesto toga bilo bi najbolje bilo meso jednake debljine peći u isto vrijeme.

2. Zaboravljamo na bat za meso

Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, no pritom treba znati da će dobar okus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali. Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite batom za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bit ćete sigurni da će se meso dobro ispeći.

3. Pohovano meso koje smo netom izvadili iz frižidera

Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrijanu tavu, izazvat ćemo špricanje ulja na sve strane te umanjiti mogućnost za pečenje hrskava odreska. Meso bismo trebali izvaditi ih frižidera pola sata prije paniranja te ga obvezno posušiti papirnatim ručnikom prije stavljanja u jaje, brašno i krušne mrvice. Na taj način spriječit ćete odvajanje paniranog pokrivača od mesa kad ga stavite u vruću tavu.

4. Štedimo na mrvicama

Da bi odrezak imao ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za paniranje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i krušnim mrvicama svaki dio površine odreska te si tako zajamčite neponovljiv gastronomski užitak. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.

5. Zaboravljamo na začine

Utrljate li nešto soli u meso prije paniranja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u krušne mrvice možete dodati i nešto sitno nasjeckanog začinskog bilja te tako odrescima podariti dodatnu dozu okusa.

Savjet plus: Ne zaboravite pečeno meso staviti na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće. prenosi n1

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, temperature do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz...

Osuđeni u aferi ‘Respiratori’: Čeka se odluka za Novalića, Solakova i Hodžićeva žalba još nije stigla do Suda BiH

Sud BiH nije zaprimio žalbe osuđenih Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića na rješenje...

Vijeće ministara BiH nije se izjašnjavalo o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, jednom od ključnih na EU putu

O Zakonu o sprečavanju sukoba interesa se nije izjašnjavalo na sjednici Vijeća ministara,...

Alma Čolo dobija novu poziciju, NiP je predložio u Vijeće RAK-a. Ovo su ostala imena

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmotrilo je Listu 14 najuspješnijih kandidata u postupku...

Pročitaj i ovo

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, temperature do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz...

Osuđeni u aferi ‘Respiratori’: Čeka se odluka za Novalića, Solakova i Hodžićeva žalba još nije stigla do Suda BiH

Sud BiH nije zaprimio žalbe osuđenih Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića na rješenje...

Vijeće ministara BiH nije se izjašnjavalo o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, jednom od ključnih na EU putu

O Zakonu o sprečavanju sukoba interesa se nije izjašnjavalo na sjednici Vijeća ministara,...