NaslovnicaMagazinOVAKO SLASNE I NEODOLJIVE TUFAHIJE, SIGURNO NISTE NIKADA PRIPREMALI

OVAKO SLASNE I NEODOLJIVE TUFAHIJE, SIGURNO NISTE NIKADA PRIPREMALI

Objavljeno:

spot_img

Na ovaj način poslužit ćete neodoljive tufahije.

Sastojci:

10 sitnijih jabuka,

500 g šećera,

500 ml vode,

150 g mljevenih oraha,

sok od iscjeđenog limuna,

slatka pavlaka za šlag,

50 ml mlijeka,

kesica vanil šećera.

1. Oguliti jabuke i lagano nožem izvaditi središnji dio. U posudu za kuhanje sipati vodu, šećer, sok od limuna kako bi napravili šećerni sirup, agdu. Kada agda proključa lagano spustiti jabuke.

2. Kuhati 15 minuta vodeći računa da se jabuke ne raspadnu. Prvo kuhati jednu stranu jabuke pa lagano okrenuti i drugu stranu jabuke. Dok kuhju dodati sok od limuna i šećer.

3. Jabuke izvaditi iz sirupa. Ostaviti da se hlade, prvo na sobnoj temperaturi, kasnije u frižideru.

4. Samljevene orahe preliti vrelim mlijekom pomješati sa vanilin šećerom pa orasima čvrsto puniti središnji dio jabuke. Napunjene tufahije staviti u staklenu posudu i preliti preostalom agdom. Jabuke ukrasiti šlagom, pa ponovo staviti u frižider do služenja,piše Hayat

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Dodik najavljuje veliku proslavu za 9. januar, hoće li Schmidt ispuniti svoje obećanje da dan RS više nikad neće biti isti?

U Banjoj Luci je jučer održana prva sjednica 'Odobra za proslavu Dana Republike...

Damir Nikšić uputio inicijativu koja bi udarila po džepu one koji imaju više stanova, a ne koriste ih

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je danas...