Home Magazin OVA PJESMA SMIRUJE SVAKU BEBU: MAME KAŽU DA PLAČ ODMAH PRESTAJE

OVA PJESMA SMIRUJE SVAKU BEBU: MAME KAŽU DA PLAČ ODMAH PRESTAJE

0
OVA PJESMA SMIRUJE SVAKU BEBU: MAME KAŽU DA PLAČ ODMAH PRESTAJE

Čak i majke s iskustvom znaju koliko može da bude teško kada ne možete da umirite vlastito dijete, ma šta god uradili. Mnoge mame pjevaju i kažu da im pomažu uspavanke, a stručnjaci su osmislili baš pjesmu za ovu namjenu koja je postala pravi hit među mamama na TikToku.

Britanski proizvođač hrane za bebe Cow&Gate zamolio je stručnjaka za razvoj djeteta i muzičkog psihologa, da analiziraju postojeću nauku o preferencijama beba kako bi došli do idealnih parametara za pop-hit pogodan za bebe – onaj za koji je “dokazano da čini bebe sretnim”.

Nakon opsežnog istraživanja angažirali su kompozitoricu i pjevačicu nagrađenu Gremijem Imogen Heap i majku 18-mjesečne djevojčice, da sastave melodiju po nekim osnovnim pravilima: morala je da bude u durskom tonalitetu, da bude jednostavna i da se u njoj stvari ponavljaju, i ima širok spektar dinamike da bi beba bila iznenađena i zainteresovana. prenosi Hayat

Pjesma je također morala da bude brza, da odražava otkucaje bebinog srca, koji je brži od ljudskog, i morala je da ima živu žensku vokalnu numeru, “idealno snimljenu u prisustvu prave bebe”. Prethodne studije su pokazale da bebe imaju tendenciju da budu pristrasne prema tonovima pjevanja koje žene često koriste dok pjevaju bebama.

Rezultat je bila “Sretna pjesma”. Da li to djeluje? Na YouTubeu pjesmu je poslušalo više od 36 miliona ljudi, a mnoge mame sa TikToka kažu da je ovo prava stvar kada beba plače.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here