Home Magazin NOVA ZVIJEZDA ANTI-AGINGA: ZABORAVITE NA RETINOL, STIGAO JE BAKUCHIOL

NOVA ZVIJEZDA ANTI-AGINGA: ZABORAVITE NA RETINOL, STIGAO JE BAKUCHIOL

0
NOVA ZVIJEZDA ANTI-AGINGA: ZABORAVITE NA RETINOL, STIGAO JE BAKUCHIOL

Za taj derivat vitamina A klinički je dokazano da smanjuje znakove starenja, stimulira proizvodnju kolagena, umanjuje pojavu finih bora i poboljšava cjelokupni izgled kože.

Međutim, retinol ima i svoju tamnu stranu: kod ljudi s osjetljivom kožom može izazvati iritacije, perutanje i ljuštenje kože, pa ne čudi što jedan drugi sastojak – bakuchiol – koji je, ustvari, prirodna alternativa retinolu, posljednje vrijeme izaziva toliko pozornosti.

Možda još niste čuli za njega (ili niste sasvim sigurni kako se bakučiol izgovara), ali trenutno je to najbrže rastući sastojak u anti-agingu – prirodni retinol, samo bez peckanja, crvenila, iritacije i drugih tegoba koje se često povezuju s njim.

Iako će mnogi pomisliti kako je riječ o novitetu, bakuchiol, ustvari, ima dugu povijest korištenja u ayurvedskoj i kineskoj medicini, dok su na Zapadu tek posljednjih godina shvatili kako može aktivirati iste mehanizme kao retinol, samo bez nuspojava.

Prva naučna istraživanja o bakuchiol sežu iz 2007. i tada je otkriveno da je u isto vrijeme i antioksidans i izvrsno protuupalno sredstvo, piše Story.hr.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here