Home Magazin Namirnice koje umiruju simptome reumatoidnog artritisa

Namirnice koje umiruju simptome reumatoidnog artritisa

0
Namirnice koje umiruju simptome reumatoidnog artritisa

Ovo oboljenje spada u sistemske bolesti vezivnog tkiva, a nakon što dođe do razjedanja zglobne hrskavice i propadanja kostiju, posljedice se javljaju u vidu bolova, ukočenosti i različitih deformacija.

Reumatoidni artritis je jako rasprostranjeno oboljenje koje se uglavnom češće javlja kod žena, uzrok je i dalje nepoznat, ali se zna da uticaj ima genetika, kao i različiti drugi faktori, kao štu su na primjer, virusi i bakterije.
Počinje podmuklo i sporo se razvija

Jedan od problema je i što ga nećete oktriti na vrijeme, a prvi simptom koji bi trebalo da vas upozori jeste jutarnja ukočenost i bolovi prilikom pokreta.

Pored obavezne terapije, ishrana igra ključnu ulogu u našem zdravlju. Poznato je da dobro balansiranim i zdravim obrocima možemo dosta da pomognemo, ne i da izliječimo, ali svakako da olakšamo sebi.

Kao i kod svih drugih oboljenja, postoje i kod reumatoidnog artritisa namirnice koje bi trebalo što češće konzumirati, jer na neki način umiruju simptome ovog zapaljenja.
Bijeli luk

Zahvaljujući svojim sumpornim jedinjenjima, on umiruje upalu.
Cvekla

Bogata je antioksidansima, pa osim što smiruje upalu, odlična je i u smanjenju rizika za razvoj raka i kardiovaskularnih bolesti. prenose nezavisne
Špinat

Ovo povrće je bogato vitaminom K i upravo zbog toga je poželjna namirnica kod reumatoidnog artritisa.
Bundeva

Sadrži karotenoide i antioksidanse koji ublažavaju upalu, a bogata je i biljnim vlaknima, prenosi b92.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here