![Način na koji mnogi jedu trešnje može izazvati ozbiljnu upalu Način na koji mnogi jedu trešnje može izazvati ozbiljnu upalu](https://mojevijesti.ba/wp-content/uploads/2023/05/Tresnje.jpg)
![](https://www.haber.ba/wp-content/uploads/2015/05/Tresnje-140x140.jpg)
Sezona je različitog voća, naročito trešanja koje većina nas toliko obožava da jede. Uživamo u njima, a mnogi od nas gutaju cele plodove zajedno s košticama. Koliko je opasno jesti koštice iz voća? Na ovo pitanje u emisiji “Kec na 11” na K1 televiziji odgovor je dala gastroenterološkinja Vladislava Bulat.
“Nećete završiti u bolnici ukoliko vam se omakne neka koštica, međutim ljudi koji već imaju probleme s probavom i debelim crijevom, treba da pripaze”, objasnila je.
“Kod osoba koje imaju slabe mišiće debelog creva, ovo može dovesti do problema. Istanjeni mišići creva imaju određena proširenja, odnosno džepove u koje vrlo lako može da upadne koštica, zaglavi se tamo i dovede do upale”, objasnila je doktorka i dodala da svi ostali sa zdravim želucem i crevima ne treba da paniče, piše City Magazine.