Home Magazin Kinesku mitologija :Evo šta oblik pupka govori o vama i vašem zdravlju

Kinesku mitologija :Evo šta oblik pupka govori o vama i vašem zdravlju

0
Kinesku mitologija :Evo šta oblik pupka govori o vama i vašem zdravlju

Ako vjerujete u kinesku mitologiju, oblik pupka može čak odrediti i koliko ćete djece imati te koliko ćete dugo živjeti. Iako nema znanstvenih dokaza u prilog tvrdnjama da oblik pupka određuje bilo kakve karakterne osobine ili trajanje života, teorije povezane s tim tvrdnjama prilično su zanimljive.

Ispupčeni pupak

Pupak koji strši prema van predstavlja snažnu, ekstrovertiranu stranu optimističnog karaktera. Vi ste tvrdoglavi i spremni učiniti sve da dođete do onoga što želite. Uvjerenja su vam važna i držite ih se. Treba vam vremena za pronalazak idealnog partnera, no jednom kada ga pronađete, ta je veza dugoročna.

Očekivani životni vijek: 72 godine

Okrugao i dubok pupak

Vlasnici pravilnoga i dubokog pupka najčešće su skromni i tihi ljudi velikog srca. Ne vole zamarati druge svojim problemima.

Očekivani životni vijek: 81 godina

Vertikalni pupak

Riječ je o plitkom i tankom pupku koji navodno pokazuje da mu je vlasnik emocionalno stabilan, velikodušan i samouvjeren čovjek,piše Index.

Očekivani životni vijek: 75 godina

Horizontalni pupak

Takav se pupak obično širi poprečno po trbuhu, a navodno simbolizira kompleksnu i emocionalnu osobnost vlasnika. Riječ je o ljudima koji nemaju previše povjerenja u druge, no kada nekomu konačno vjeruju, onda je to dubok i smislen odnos. Glavni princip u životu im je ponašati se prema drugima onako kako se oni ponašaju prema njima.

Očekivani životni vijek: 68 godina

Plitak i neravan pupak

Ovaj neobičan oblik simbolizira jedinstvenu osobnost vlasnika koji je sklon naglim promjenama raspoloženja uz izoštrene emocije.

Očekivani životni vijek: 70 godina

Ovalni pupak

Pupak u obliku jaja predstavlja hiperaktivnu i izrazito osjećajnu osobnost. Takav čovjek stvari uvijek uzima previše ozbiljno i lako ostane povrijeđen iako o tome ne govori rado. Riječ je o nestrpljivim pojedincima kojima uobičajena rutina brzo dosadi.

Očekivani životni vijek: 65 godina

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here