Home Magazin Kako ispraviti izgužvan kaput

Kako ispraviti izgužvan kaput

0
Kako ispraviti izgužvan kaput

Parni tretman: Objesite kaput u kupatilu dok se tuširate kako bi se stvorila para. Para će pomoći da se vlakna opuste i da se zgužvane površine lakše isprave. Ostavite kaput da visi u parnoj kupki nekoliko minuta.

Peglanje: Ako imate peglu sa parom, koristite je za peglanje zgužvanog dijela kaputa. Postavite kaput na ravnu površinu, poput daske za peglanje, i koristite parnu funkciju pegle kako biste lagano prolazili preko zgužvanih dijelova.

Fen za kosu: Ako nemate peglu sa parom, možete koristiti fen za kosu. Postavite fen na srednju ili visoku temperaturu i usmjerite topao vazduh prema zgužvanom dijelu kaputa dok lagano “peglate” prstima.

Metoda s vlažnom krpom: Položite vlažnu krpu preko zgužvanog dijela kaputa i lagano prolazite preko nje toplim peglom. Para koja će se stvoriti iz vlažne krpe pomoći će da se zgužvane površine lakše isprave.

Objesiti kaput u kupatilu: Ako vam kaput nije jako zgužvan, jednostavno ga objesite u kupatilu dok se tuširate. Para koja se stvara u kupatilu pomoći će da se vlakna opuste i da se kaput malo izravna.

Čišćenje u hemijskoj čistionici: Ako su zgužvanja tvrdokorna ili se radi o delikatnom materijalu, možda je najbolje odnijeti kaput u hemijsku čistionicu gdje će ga profesionalci pravilno očistiti i ispraviti.

Nakon primjene odabranog metoda, provjerite je li kaput suv i dobro ispravljen prije nego što ga odložite ili nosite. prenose Nezavisne

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here