Home Magazin Kako ispeći najfiniju piletinu: Sastojci koji će promijeniti način na koji kuhate

Kako ispeći najfiniju piletinu: Sastojci koji će promijeniti način na koji kuhate

0
Kako ispeći najfiniju piletinu: Sastojci koji će promijeniti način na koji kuhate

Hrskavu pohovanu piletinu ili sočno pečenje lakše je pripremiti uz nekoliko trik-sastojaka za mariniranje, premazivanje, pohanje ili pečenje, a najbolje je od svega što većinu njih sigurno već imate u kuhinji.

Jogurt

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu, poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje, dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike, kojima možete “pojačati” umak.
Majoneza

Piletina hrskavost duguje prženju u tavi, ali sjajan rezultat možete postići i u pećnici ako imate “tajni” sastojak. Radi se o majonezi, koja štiti piletinu od isušivanja, produbljuje joj okus te omogućuje krušnim mrvicama da se bolje zalijepe za površinu mesa. Oni koji su probali tvrde da ovako pripremljena piletina ima okus kao da je pržena u dubokom ulju. Recept ćete pronaći ovdje.
Škrobno brašno

Škrobno brašno jedna je od onih namirnica koje je uvijek korisno imati u kuhinji. Osim što će spasiti rijetki umak ili uskočiti kad želimo pripremiti domaći puding, taj je bijeli prah tajna hrskave pohovane piletine. U kombinaciji s oštrim brašnom jestivi škrob sprečava razvijanje glutena te pomaže u upijanju viška tekućine. Da bi meso bilo sočno iznutra, a hrskavo izvana, sve što trebate je zamijeniti četvrtinu brašna jestivim škrobom.
So

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli. Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na hrpici soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. prenosi Avaz

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here