NaslovnicaMagazinKako ispeći najfiniju piletinu: Sastojci koji će promijeniti način na koji kuhate

Kako ispeći najfiniju piletinu: Sastojci koji će promijeniti način na koji kuhate

Objavljeno:

spot_img

Hrskavu pohovanu piletinu ili sočno pečenje lakše je pripremiti uz nekoliko trik-sastojaka za mariniranje, premazivanje, pohanje ili pečenje, a najbolje je od svega što većinu njih sigurno već imate u kuhinji.

Jogurt

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu, poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje, dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike, kojima možete “pojačati” umak.
Majoneza

Piletina hrskavost duguje prženju u tavi, ali sjajan rezultat možete postići i u pećnici ako imate “tajni” sastojak. Radi se o majonezi, koja štiti piletinu od isušivanja, produbljuje joj okus te omogućuje krušnim mrvicama da se bolje zalijepe za površinu mesa. Oni koji su probali tvrde da ovako pripremljena piletina ima okus kao da je pržena u dubokom ulju. Recept ćete pronaći ovdje.
Škrobno brašno

Škrobno brašno jedna je od onih namirnica koje je uvijek korisno imati u kuhinji. Osim što će spasiti rijetki umak ili uskočiti kad želimo pripremiti domaći puding, taj je bijeli prah tajna hrskave pohovane piletine. U kombinaciji s oštrim brašnom jestivi škrob sprečava razvijanje glutena te pomaže u upijanju viška tekućine. Da bi meso bilo sočno iznutra, a hrskavo izvana, sve što trebate je zamijeniti četvrtinu brašna jestivim škrobom.
So

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli. Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na hrpici soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. prenosi Avaz

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Kanada smanjila budžetski deficit za više od pola

OTAVA – Kanadski budžetski deficit u fiskalnoj 2022/23. smanjen je na 41,31...

Znate li da pravite OPASNU GREŠKU kada JEDETE KASNO UVEČE? Evo šta se dešava u tijelu i kako se stvara opasnost i od najtežih...

Jedenje kasno uveče može direktno da utiče na to koliko kalorija sagorevamo, koliko...

Ukusna torta za sve one koji žude za čokoladom

Ova italijanska čokoladna torta je idealna poslastica kojom ćeš oduševiti goste i prijatelje kojima...

Pročitaj i ovo

Kanada smanjila budžetski deficit za više od pola

OTAVA – Kanadski budžetski deficit u fiskalnoj 2022/23. smanjen je na 41,31...

Znate li da pravite OPASNU GREŠKU kada JEDETE KASNO UVEČE? Evo šta se dešava u tijelu i kako se stvara opasnost i od najtežih...

Jedenje kasno uveče može direktno da utiče na to koliko kalorija sagorevamo, koliko...

Ukusna torta za sve one koji žude za čokoladom

Ova italijanska čokoladna torta je idealna poslastica kojom ćeš oduševiti goste i prijatelje kojima...