Home Magazin KAKO DA SE PODMLADITE ZA SAMO 2 SEDMICE: Ona je otkrila najbolji trik, ŽENE U NEVJERICI

KAKO DA SE PODMLADITE ZA SAMO 2 SEDMICE: Ona je otkrila najbolji trik, ŽENE U NEVJERICI

0
KAKO DA SE PODMLADITE ZA SAMO 2 SEDMICE: Ona je otkrila najbolji trik, ŽENE U NEVJERICI

Kad je princ Hari htio da dostigne svoju najbolju formu pred vjenčanje sa Megan Markl 2018. godine, zatražio je pomoć nutricionistkinje Gabrijele Pikok. Poznata po visokotiražnim knjigama, Gabrijela se već našla pri ruci i princezama Eugeniji i Beatrisi kad su htjele da dotjeraju liniju.

A zašto je toliko popularna? Zato što njen metod pomaže da se podmladite za samo dvije nedelje, tako bar tvrdi u svojoj novoj knjizi.

Tajna je u aktiviranju “šok proteina”, zaštitnog tamnog masnog tkiva i gena dugovečnosti. Za to je potrebno kratkotrajno izlaganje toplozi i hladnoći. Pritom se misli na zaista kratke periode, koji vremenom mogu i da se produžavaju.

“Bilo bi dobro da se barem jednom dnevno istuširate naizmjenično hladnom i vrućom vodom”, piše Gabrijela. “Počnite polako, sa svega pola minuta prvo mlake vode, a onda dan za danom smanjujte temperaturu, a produžavajte vrijeme. Isto radite i sa toplom vodom – tako da se adaptirate na šok, prije svega, mentalno.

Tijelo ne treba da se adaptira, naprotiv, njega treba da šokirate, tako što ćete – poslije prvobitnog perioda vježbanja – na smjenu se tuširati toplom pa onda hladnom vodom – barem 1 do 2 minuta. Kad to uradite nekoliko puta, maksimalno ćete ubrzati limfni sistem”, objašnjava Gabrijela.

Ako ste u mogućnosti, bilo bi dobro i da – pored tuširanja – idete u saunu, barem jednom sedmično. Ostanite u sauni sve dok vas ne probije prvi znoj, pa zatim krenite u hladnu kadu ili pod tuš. Ponovite ovu proceduru triput.

Gabrijela naglašava i da treba piti dovoljno vode, a poslije saune uzeti i napitak sa elektrolitima. Noću morate obezbijediti dovoljno dugog i zdravog sna. Za vrijeme spavanja, tijelo obavlja “veliko spremanje”, obnavlja ćelije u mišićima i svim organima i dovodi hormone u ravnotežu.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here