![HURMAŠICE S MEDOM – NAJBOLJI recept do sada: Tope se u ustima HURMAŠICE S MEDOM – NAJBOLJI recept do sada: Tope se u ustima](https://mojevijesti.ba/wp-content/uploads/2023/09/377945146_1962235017477818_3524846841537532208_n-1000x600-768x461.jpg)
![](https://www.haber.ba/wp-content/uploads/2023/09/377945146_1962235017477818_3524846841537532208_n-1000x600.jpg)
SASTOJCI:
2 jaja
2 fildžana šećera
2 fildžana ulja
2 fildžana kokosovog brašna
1 supena kašika praška za pecivo
7 fildžana brašna
..
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Peći na 200 stepeni u prethodno ugrijanoj rerni – 15 minuta, smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.
Agda:
300 gr šećera
100 ml meda
pola litra vode
sok od pola limuna.
Kada agda zakuha, kuhati na laganoj vatri još 5 minuta.
Mlake hurmašice zaliti mlakom agdom. I pousti ih kokosovoim brašnom.