Home Magazin 3 STVARI KOJE ŽENU ČINE ZNATNO STARIJOM: Zašto žene nakon 50-e naglo stare i odustaju od mladosti?

3 STVARI KOJE ŽENU ČINE ZNATNO STARIJOM: Zašto žene nakon 50-e naglo stare i odustaju od mladosti?

0
3 STVARI KOJE ŽENU ČINE ZNATNO STARIJOM: Zašto žene nakon 50-e naglo stare i odustaju od mladosti?

Naše žene su zaista prirodno lijepe, međutim, vrlo rano počinju da se opterećuju raznoraznim glupostima i tako sebi uništavaju sreću. Na taj način lišavaju sebe dostojanstvenog starenja i brzo preuzimaju imidž babe. Ovo su riječi jedne prijateljice koja je dugo godina radila kao modni dizajner u Francuskoj, nakon čega se vratila. Ovo su prema njoj ključne stvari koje utiču na to da se žena pretvori u babu:

MIRIS STAROSTI
U kraju u kom sam živjela kao mala živela je i jedna moja dobra drugarica iz detinjstva, po povratku kući riješila sam da je posjetim jer smo se često dopisivale. Prijatna i vedre naravi, moja lijepa Tanja, u mojoj duši je ista kao i prije tridest godina. Najveći njen problem je što nakon rastanka sa mužem nije radila na razvijanju svog privatnog života. Jednom sam je čak i upoznala sa svojim prijateljem, međutim ono što sam čula od njega me šokiralo: “Vidiš, ona prosto miriše na baku…”

Obzirom da moj prijatelj važi za jednu vrlo pristojnu i odmjerenu osobu, bila sam zaprepašćena njegovim ovakvim komentarom: “Kako to misliš?” upitala sam ga pomalo i razdraženo. Pa ne želim da zvučim pogrešno ali: “Ona na sebi uvijek ima neke stare krpice”. Ovakav direktan odgovor me je ostavio zaprepašćenu.

Već sljedeći put kad sam bila kod nje shvatila sam na šta je mislio, njena kuća zaista miriše kao i kuća moje bake. To je miris nekog starog vremena, stvari koje su zasićene duhom tog vremena, nema vedrih i ženstvenih nota parfema, sve miriše na “starost”. Ovo je bila apsolutna istina, gola i neprijatna ali realna.

Kako starite, vašem telu je neophodnija bolja higijena, tako i vašim stvarima. Neke je najbolje jednostavno baciti, ne vezivati se, mijenjati. Dobar parfem je pola posla, treba uvijek brinuti o sebi jer ko će nas poštovati ukoliko mi za početak ne poštujemo i ne njegujemo sami sebe.

BABSKA FRIZURA I BOJA KOSE
Kakva je razlika između mladosti i starosti: Par loših odluka i nijedan mađioničar ne može sakriti babu u ženi. Jednog dana moj prijatelj je rekao: „Zašto to rade? Čim pređu određene godine odmah nose kratke frizure” , govorio je o ženama njegovih godina, pedesetak ili šezdesetak, pa dodao: „A ove boje? Ja razumijem svjetlokose, kestenjaste, tamne i sve prirodne boje, čak i ako je žena od plavuše postala brineta i obrnuto, ali plave, crvene, ljubičaste, zelene…nije mi jasno čemu služe?”

Ja takve odluke nazivam očajničkim. Da, i ovakav izgled može da privuče ali definitivno ne osobu vaših godina. Ne kažem ni da se treba oblačiti kao tinejdžer u zrelim godinama ali kosa može biti lijepa i njegovana u prirodnijim bojama, ne mora biti preduga ali ne morate je ni skroz skratiti kao po nekom nepisanom pravilu čim pređete pedesetu. Svako od nas ima neku sopstvenu ljepotu i šarm, birajte adekvatnije načine da to i istaknete.

Koko Šanel je jednom rekla: “Kada nešto nije u redu u životu žene, njen imidž vrišti o tome.”

SUH GLAS
Glas je jedna od onih stvari na koje ne obraćate pažnju direktno jer ga percipira podsvijest: možete da volite ili ne volite nekoga samo zbog toga kako je podsvijest percipirala njegov glas. Ova vještina pomaže djeci da se snalaze u onome što se dešava u okruženju, fokusirajući se na majčin glas: uznemiren ili smiren, milujući ili sa mukom.

Ne sһvatamo, ali glas je opčinjena sila. Sa godinama, disanje postaje plitko, a ne duboko, a glas postaje suh. Ustanite uspravno, duboko udaһnite stomakom i grudima do udobnog nivoa i recite nešto prijatno, dobro. Zatim ispustite sav vazduh iz grudi i recite isto , note suhoće će se odmah pojaviti.

Duboko, mirno disanje je ključ lijepog glasa. Odrasle žene često imaju problema sa leđima, od kojiһ se pognu, držeći grudi i stomak, disanje postaje plitko, glas je suh, nedostaje mu jačina i mekoća. Isto se može reći i za loše navike: one ubrzavaju degradaciju glasnih žica , glas postaje suhlji i grublji, nedostaje mu mekoća i okruglost.

Dobro držanje dozvoljava vazduhu da prolazi od samih grudi do samog stomaka i leđa, ali ukočenost i pognutost ne. Gledajte ljude dobrog i lošeg držanja, uporedite njiһove glasove, pogotovo ako više nisu mladi i sһvatićete razliku.

„Glas je užitak za muške uši, to je umirujuće pjevanje majke, smirenost i veličanstvenost“, Sigmund Frojd.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here