Home Ekonomija Zašto je Jaffa povukla Munchmallow: Evo šta će biti sa ovim slatkišem

Zašto je Jaffa povukla Munchmallow: Evo šta će biti sa ovim slatkišem

0
Zašto je Jaffa povukla Munchmallow: Evo šta će biti sa ovim slatkišem

Prema prvim informacijama, “Jaffa Crvenka” iz Srbije donijela je odluku da zamijeni Munchmallow 105 g i 210 g sa rokom trajanja do 15. 2. 2024. svježim proizvodima, zbog izmijenjenog okusa na pojedinim proizvodima, a svi proizvodi su potpuno zdravstveno sigurni za upotrebu, tvrde iz tvornice.

– Zamjena proizvoda je skoro u potpunosti završena i na policama u Srbiji i regionu se nalaze proizvodi u novoj ambalaži ˝Sav od Igre˝”, navedeno je iz Jaffe.

Kako se dalje navodi, Jaffa Crvenka ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbjednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja, ističu

Podsjetimo, Konzum je obavijestio kako s polica svojih trgovina povlači proizvode Munchmallow family 210 g i Munchmallow 105 g. Obavještenje se odnosi na sve proizvode čiji su rokovi trajanja zaključno s 15. februara sljedeće godine. Proizvođač je Jaffa d.o.o Crvenka, Maršala Tita 245, 25220 Crvenka, Republika Srbija.

Objasnili su kako su razlog povlačenja promijenjena svojstva proizvoda. Iz Konzuma su zamolili kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, odnosno da ga donesu u najbližu Konzumovu prodavaonicu, gdje će im biti vraćen novac.

– Izvinjavamo se kupcima na neprijatnosti, ali u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti – zaključili su.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here