Home Ekonomija Xiaomi predstavio novog mid-rangera sa pilulom pri vrhu ekrana i novim čipom

Xiaomi predstavio novog mid-rangera sa pilulom pri vrhu ekrana i novim čipom

0
Xiaomi predstavio novog mid-rangera sa pilulom pri vrhu ekrana i novim čipom

Kompanija Xiaomi predstavila je jučer novi pametni telefon iz svoje ponude. Predstavljena je treća generacija Civi telefona – Xiaomi Civi 3. Riječ je o prvom telefonu sa novim Dimensity 8200 Ultra čipom. Sve detalje o njemu donosimo u nastavku članka.

Gore pomenuti čip je zapravo identičan osnovnom Dimensity 8200 čipu, ali sa prilagođenim ISP-om. On je uparen sa 12/16 GB LPDDR5X RAM memorijom i do 1 TB UFS 3.1 internom memorijom. Telefon se isporučuje sa Androidom 13 i MIUI 14.

Kao što je to slučaj i sa prethodnim Civi telefonima, i treća generacije fokusira se na iskustvo kamere sa dvostrukom prednjom kamerom od 32 MP. Ova se kamera nalazi u piluli pri vrhu ekrana. Glavna selfie kamera stiže sa OIS podrškom i autofokusom, dok drugi model ima širi ugao od 100 stepeni i snimanje 4K video zapisa. LED bljeskalice na prednjoj strani koriste AI simulaciju svjetlosnih efekata kako bi proizvele realističnije boje na selfie fotografijama.

Nazad je veliki kružni izrez sa tri senzora kamere. Glavni senzor je onaj od 50 MP (IMX800) sa OIS podrškom. Tu su još i ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP.

Prednju stranu telefona prekriva AMOLED ekran dijagonale 6,55”, FHD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Ekran je zaštićen Gorilla Glass 5 zaštitom i ima maksimalnu svjetlinu od 1500 nita.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija od 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W.

Cijena Xiaomi Civi 3 telefona je 2499 CNY, što je oko 355 dolara za verziju 12/256 GB, odnosno 2999 CNY, što je oko 425 dolara za verziju 16GB/1TB.

Vjerovatno je da će telefon stići globalno, ali pod drugim brendom.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi predstavio novog mid-rangera sa pilulom pri vrhu ekrana i novim čipom prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here