Home Ekonomija Xiaomi objavio – Evo kada će biti predstavljena Redmi Note 13 serija!

Xiaomi objavio – Evo kada će biti predstavljena Redmi Note 13 serija!

0
Xiaomi objavio – Evo kada će biti predstavljena Redmi Note 13 serija!

Xiaomi je u desetom mjesecu prošle godine predstavio Redmi Note 12 seriju u Kini. Stoga se očekivalo da će njena nasljednica stići u istom mjesecu ove godine, ali kako su se telefoni već ranije ovog mjeseca pojavili na kineskoj TENAA-i, počele su se pojavljivati glasine da će ona biti predstavljena ovog mjeseca. Xiaomi je sada to potvrdio i objavio datum predstavljanja nove Note serije.

Kineska kompanija objavila je da će Redmi Note 13 serija biti predstavljena za 7 dana, tj. 21.09.2023. godine, u Kini u 19 sati po lokalnom vremenu.

Na ovaj dan bit će predstavljena tri Redmi Note 13 modela – Redmi Note 13, Redmi Note 13 Pro i Redmi Note 13 Pro+.

Redmi Note 13 Pro+ i Redmi Note 13 Pro

Xiaomi je objavio postere na kojima se nalaze Redmi Note 13 Pro i Redmi Note 13 Pro+. Tako posteri otkrivaju da će Redmi Note 13 Pro stići sa ravnim ekranom, dok će Pro+ verzija imati zakrivljeni ekran. Čini se da se kod oba telefona radi o AMOLED ekranu, ispod kojeg će se naći skener otiska prsta.

Note 13 Pro opremljen je, čini se, staklenom poleđinom sa izrezom za kamere, dok Note 13 Pro+ ima kožnu poleđinu bez klasičnog izreza za kamere. Međutim, dio poklopca na kojem se one nalaze u drugim je bojama u odnosu na ostatak poklopca.

Oba telefona su opremljena glavnim senzorom kamere od 200 MP, a vjerovatno će samo Pro+ stići sa OIS podrškom.

Očekuje se da će Redmi Note 13 Pro biti opremljen Snapdragon 7 Gen 1 čipom, a ranije ove sedmice Xiaomi je otkrio da će Redmi Note 13 Pro+ stići sa Dimensity 7200-Ultra čipom.

Pro model trebao bi imati 5000 mAh bateriju, a Pro+ 5120 mAh. Ovaj potonji će podržavati brzo punjenje od 120 W, a obični Pro 67 W.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi objavio – Evo kada će biti predstavljena Redmi Note 13 serija! prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here