NaslovnicaEkonomijaWhatsApp ubacuje dijeljenje ekrana u video pozivima

WhatsApp ubacuje dijeljenje ekrana u video pozivima

Objavljeno:

spot_img

Nova verzija aplikacije WhatsApp bi trebalo da bude dostupna većem broju korisnika u narednim nedjeljama, i ona uvodi dijeljenje ekrana u video pozivima, piše “WABetaInfo”.

Popularna funkcija dostupna na drugim platformama koje se uglavnom koriste za poslovne sastanke kao što su Zoom i Microsoft Teams, a ona prikazuje sadržaj ekrana korisnika onom ko je na drugom kraju video poziva.

WhatsApp sada želi da uvede ovu opciju, a ikonica će nalaziti na dnu video poziva uz postojeće opcije promjene kamere i isključivanja zvuka. Dodirom na novi taster prije omogućavanja dijeljenja ekrana će se pojaviti prozor sa pitanjem da li želite da započnete proces dijeljenja ekrana.

Naravno, pitanje dolazi uz napomenu da će WhatsApp imati pristup svim lozinkama, fotografijama i ostalom sadržaju koji prikažete, što je interesantno, jer WhatsApp promoviše end-to-end enkripciju, koja podrazumjeva da su podaci enkriptovani, i da im niko sem učesnika razgovora ne može pristupiti.

Ukoliko korisnici prihvate ovaj zanimljivi uslov korišćenja nove funkcije, moći će da dijele svoj ekran u video pozivima.

Međutim, s obzirom na već postojeće kritike o lošoj zaštiti privatnosti u ovoj aplikaciji za komunikaciju, korisnici koji su zabrinuti za bezbjednost svojih podataka bi trebalo bolje da razmisle o pokretanju nove funkcije. Treba napomenuti i da dijeljenje ekrana možda neće raditi na starijim Android modelima, kao i u većim grupnim video pozivima, prenose Nezavisne.

Ovo je samo jedno u nizu novih ažuriranja koje WhatsApp u posljednje vrijeme uvodi na svoju aplikaciju. Nedavno je u beta testiranje pušteno i korišćenje korisničkih imena, a u zvaničnu verziju je uvedeno stavljanje šifre na konverzacije koje izaberete, prenosi “BenchMark”.

Haber.ba

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Srbija još nije BiH poslala informacije o presudi Salki Zildžiću

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine još uvijek nije dobilo nikakvu informaciju o presudi...

Denga groznica stigla u Evropu!

Događaj je bio opipljiva potvrda onoga što su javnozdravstvene statistike već pokazale: denga...

Pročitaj i ovo

Srbija još nije BiH poslala informacije o presudi Salki Zildžiću

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine još uvijek nije dobilo nikakvu informaciju o presudi...