Home Ekonomija WhatsApp radi na novoj dizajnerskoj promjeni

WhatsApp radi na novoj dizajnerskoj promjeni

0
WhatsApp radi na novoj dizajnerskoj promjeni

WhatsApp, čini se, svakodnevno radi na dodavanju novih opcija u svoju aplikaciju, a to ni ne čudi, s obzirom na to da se radi o najpopularnijoj aplikaciji za razmjenu poruka na svijetu. Čini se da sada iz kompanije rade na novoj dizajnerskoj promjeni.

WhatsApp će uvesti uskoro novo ažuriranje koje će promijeniti boju gornje trake u aplikaciji. Nadolazeća verzija 2.23.13.17, koja je trenutno u fazi beta testiranja, stići će s ovom promjenom, koja će navodno poboljšati interfejs aplikacije, a sama traka bit će nešto tamnija u odnosu na onu koja se trenutno nalazi u aplikaciji.

Uvođenjem tamnije gornje trake aplikacije WhatsApp usklađuje aplikaciju sa stilom Material Design 3, dajući mu moderniji izgled. Cilj je osvježiti izgled aplikacije jer već duže vrijeme nije dobila ažuriranje interfejsa.

Kako će izgledati novi interfejs pogledajte na fotografiji ispod.

Iako će mnogi pozdraviti ovu promjenu, neki se i dalje nadaju novoj vrsti tamne teme na Androidu, slično onoj dostupnoj na WhatsApp-u za iOS. Ovo bi uključivalo tamniju temu sa sivim tonovima i crnim bojama, posebno pogodnim za uređaje sa AMOLED ekranima, pružajući poboljšane performanse i estetiku. Međutim, još nema nagovještaja za tako nešto.

Ono što će uskoro biti najveća novina na WhatsApp-u jeste mogućnost korištenja dva odvojena WhatsApp računa u istoj aplikaciji. To znači da korisnici više neće morati koristiti alternativne načine da koriste dva računa na istoj aplikaciji, kao što su Dual Messenger ili Secure Folder. Ovo će najviše biti od koristi onima koji imaju poslovni i privatni račun, a vole da koriste samo jedan uređaj.

Objava WhatsApp radi na novoj dizajnerskoj promjeni prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here