Home Ekonomija Vrijeme radi za obveznice, tržišta novca u drugom planu

Vrijeme radi za obveznice, tržišta novca u drugom planu

0
Vrijeme radi za obveznice, tržišta novca u drugom planu

LONDON – Obveznice bi mogle donijeti dobre prinose ako se tržišta dionica koriguju, za razliku od prošle godine, analitičari očekuju da će se ponovno uspostaviti tradicionalna negativna korelacija između kretanja dionica i obveznica.

Portfelj 60-40 ponovno izgleda atraktivno u ovom svjetlu. Tržišta novca su, međutim, postala vrlo zanimljiva suočena s naglim povećanjem kamatnih stopa. Omogućuju pristup nerizičnim trezorskim zapisima, koji, međutim, nude znatno veće prinose od onih koje štediše ostvaruju na depozite.

Ukratko, insistiranje na depozitima u ovim je vremenima besmisleno jer sigurne državne obveznice barem djelimično pokrivaju inflaciju. Dodajemo i preporuku najvećeg obvezničkog fonda Pimco:

“Od 1979. ulaganja u fiksni prihod nadmašuju gotovinske pozicije za tri postotna boda u svakom trogodišnjem razdoblju (u prosjeku) u 90 odsto slučajeva. Iako se ulagači loše sjećaju prošlih godine (kada su padovi cijena obveznica bili rekordno visoki), vrijeme je da pređete s gotovine na ulaganja s fiksnim prihodom.” Seebiz.eu

Objava Vrijeme radi za obveznice, tržišta novca u drugom planu prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here