Home Ekonomija VLADA SRPSKE DONIJELA ODLUKU Šeranić: Poslodavcima 60 dana da riješe status zdravstvenog osiguranja

VLADA SRPSKE DONIJELA ODLUKU Šeranić: Poslodavcima 60 dana da riješe status zdravstvenog osiguranja

0
VLADA SRPSKE DONIJELA ODLUKU Šeranić: Poslodavcima 60 dana da riješe status zdravstvenog osiguranja

„Vlada Republike Srpske je donijela odluku da zaduži Fond zdravstvenog osiguranja da obezbijedi zdravstveno osiguranje za sve građane koji u ovom trenutku nakon ukidanja vanredne situacije nemaju riješen status zdravstvenog osiguranja. Dala je rok do 31.7 da poslodavci, a i privatna lica završe status oko zdravstvenog osiguranja. Oni poslodavci koji nisu uplaćivali doprinose, svakako trebaju sa Poreskom upravom da nađu riješenje za uplatu zaostalih doprinosa. Ona lica koja imaju pravo na zdravstveno osiguranje ali ga ne ostvaruju po pitanju doprinosa, treba da odu u poslovnicu Fonda zdravstvenog osiguranja i provjere svoj status“, kaže Šeranić.

On ističe da je Vlada na prijedlog premijera Viškovića donijela samo jednu prenosnicu od 60 dana kako bi građani i poslodavci mogli da razriješe pitanje zdravstvenog osiguranja.

„Podsjetiću samo na nekoliko činjenica. Mi smo u okviru zdravstvenog osiguranja tokom vanrednog perioda imali sve osigurane građane što nije imao niko u regionu. Sa ukidanjem vanredne situacije, vratili smo se u redovno stanje, međutim, ljudi su se malo uljuljkali, nisu provjerili status svog zdravstvenog osiguranja i zbog toga i jeste ova prenosnica. Sa nekih 150 miliona KM smo sufinansirali zdravstveno osiguranje i ovo je sada moja molba i svakako zdravstvenih radnika da razriješimo ovo pitanje do 31.7 ove godine i da funkcionišemo kako treba“.

Procjena fonda je da je oko 15 odsto osiguranika ostalo bez zdravstvenog osiguranja. Bilo da poslodavci nisu uplaćivali doprinose ili građani nisu bili prijavljeni na Fond zdravstvenog osiguranja i nisu definisali svoj status.

BONUS VIDEO:

Objava VLADA SRPSKE DONIJELA ODLUKU Šeranić: Poslodavcima 60 dana da riješe status zdravstvenog osiguranja prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here