Home Ekonomija Upoznajte Supernova sistem za očuvanje prirode uz pametne uštede

Upoznajte Supernova sistem za očuvanje prirode uz pametne uštede

0
Upoznajte Supernova sistem za očuvanje prirode uz pametne uštede

BANJALUKA – U svijetu gdje je tehnologija neodvojiv dio svakodnevnog života i dalje je nedovoljno inovativnih rješenja koja mogu da pomognu u očuvanju prirode. Tim inženjera Supernove kreirao je sistem za daljinsko očitanje vodostaja, kvaliteta vazduha, buke, temperature i pritiska vazduha pod nazivom „Životna okolina“, koje otvara vrata jednoj novoj dimenziji očuvanja kroz savremenu tehnologiju koja osluškuje prirodu.

Jedan od ključnih aspekata ovog rješenja je daljinsko očitavanje putem LoraWan senzora, koje omogućava neprekidno praćenje ključnih parametara životne sredine. Od vodostaja do kvaliteta vazduha, buke, temperature i pritiska vazduha – stvarajući sveobuhvatan uvid u stanje okoline u realnom vremenu. Kroz LoraWan senzore i Mtel LoraWan infrastrukturu, podaci se besprijekorno prenose na centralne servere, čime se eliminiše potreba za fizičkim očitavanjem i smanjuje rizik od ljudskih grešaka.

Ova tehnologija omogućava brzo reagovanje na prirodne promjene i unapređuje efikasnost upravljanja resursima. I što je još bolje, rješenje „Životna okolina“ oslonjeno je na open source tehnologije, eliminišući tako dodatne troškove licenci.

Za lokalne zajednice koje se suočavaju sa potencijalnim opasnostima od poplava, ovo rješenje može postati pravi saveznik, jer praćenjem nivoa vodostaja u stvarnom vremenu dobijaju pristup ranoj detekciji potencijalnih prijetnji, što im omogućava brzu i efikasnu reakciju. Kvalitet vazduha i mjerenje stepena buke važni su za ljudsko zdravlje i okolinu, a senzori u okviru rješenja identifikuju visoko zagađene zone i potencijalno negativne efekte.

Kroz inovativne tehnologije i brz pristup podacima možemo bolje razumjeti promjene u okruženju i preduzeti korake za zaštitu i očuvanje prirode. Ovi napori ne samo da unapređuju našu sadašnjost, već i osiguravaju održivu budućnost za generacije koje dolaze.

Za više informacija o ovom rješenju zakažite sastanak sa Supernova timom na ovom linku.

Objava Upoznajte Supernova sistem za očuvanje prirode uz pametne uštede prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here