Home Ekonomija Tri razloga zbog kojih nikad ne treba da ostavljate punjač u utičnici

Tri razloga zbog kojih nikad ne treba da ostavljate punjač u utičnici

0
Tri razloga zbog kojih nikad ne treba da ostavljate punjač u utičnici

Jeste li među onima koji uključe punjač u utičnicu i tako ga ostavite i nakon što vam se uređaj napuni pa nekad tako zna stajati i danima? U nastavku pročitajte zašto to ne biste trebali raditi i kakve negativne učinke ta greška može imati.

Meyer’s companies, firma za grijanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorava na tri negativne strane ostavljanja punjača u utičnici na duže vrijeme, prenosi N1.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača telefona uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se vaš punjač pregrije, moglo bi se nešto zapaliti. Ovo je posebno opasno ako ostavite punjač uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primijetite požar.

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ostavljanja punjača telefona uključenog u struju jest to što može povećati vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju.

Troši energiju

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog povećava vaše račune za struju, već i gubi energiju. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije spojen na njega, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grijanje vašeg doma i čini zrak još zagađenijim, piše N1.

(Haber.ba)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here