Home Ekonomija Samsung više nije nedodirljiv – Xiaomi objavio detalje o softverskoj podršci za K60 Ultra

Samsung više nije nedodirljiv – Xiaomi objavio detalje o softverskoj podršci za K60 Ultra

0
Samsung više nije nedodirljiv – Xiaomi objavio detalje o softverskoj podršci za K60 Ultra

Xiaomi je ranije ovog mjeseca u Kini predstavio Redmi K60 Ultra. Telefon stiže s impresivnim specifikacijama, a jučer je Xiaomi otkrio i detalje o softverskoj podršci za ovaj uređaj.

Samsung je u Android svijetu ubjedljivo prvi kada je u pitanju dužina softverske podrške. Međutim, s najnovijim potezom Xiaomi bi mogao parirati Samsungu. Naravno, ako kompanija nastavi sa istom softverskom podrškom i za nadolazeće flagship telefon. A kakva je softverska podrška za Redmi K60 Ultra?

Kineska kompanija je objavila da će Redmi K60 Ultra dobiti četiri velike Android nadogradnje i pet godina sigurnosnih nadogradnji. Xiaomi je tako uskladio softversku politiku sa Samsungovom softversko politikom za flagship i neke mid-range telefone. Također, Xiaomi je potvrdio da će Redmi K60 Ultra biti u prvom valu telefonu koji će dobiti MIUI 15 nadogradnju.

Xiaomi je ovu informaciju objavio na svom Weibo profilu i lijepo je vidjeti da Android proizvođači postaju sve ozbiljniji kada je u pitanju softverska podrška za njihove uređaje.

Redmi K60 Ultra globalno će stići vjerovatno sljedećeg mjeseca i to kao Xiaomi 13T Pro. Logično je očekivati da Xiaomi pruži istu softversku podršku i za Xiaomi 13T Pro.

Podsjećanja radi, Redmi K60 Ultra opremljen je MediaTek Dimensity 9200+ čipom, koji je uparen sa do čak 24 GB LPDDR5x RAM memorije i do 1 TB UFS 4.0 interne memorije. Iz kutije se telefon isporučuje sa MIUI 14 koji je baziran na Androidu 13. Telefon posjeduje bateriju kapaciteta 5000 mAh koja podržava brzo punjenje od 120 W. Cijene ovog telefona u Kini kreću se od 360 pa do 495 dolara, a moguće cijene Xiaomi 13T Pro i Xiaomi 13T u Evropi pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung više nije nedodirljiv – Xiaomi objavio detalje o softverskoj podršci za K60 Ultra prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here