Home Ekonomija Samsung priznao problem s kamerom na Galaxy S23 i S23+! Uskoro stiže rješenje

Samsung priznao problem s kamerom na Galaxy S23 i S23+! Uskoro stiže rješenje

0
Samsung priznao problem s kamerom na Galaxy S23 i S23+! Uskoro stiže rješenje

Korisnici Samsung Galaxy S23 i Galaxy S23+ telefona u proteklo vrijeme prijavljuju problem sa zamućenjem kamere, a iz Samsunga su sada priznali postojanje istog, te da rade na njegovom rješavanju.

Konkretan problem odnosi se na zamućenja u određenim područjima fotografija snimljenih glavnom kamerom telefona. Ovaj problem se često naziva i kao “banana zamućenje”.

Nakon što su korisnici ova dva telefona na raznim forumima i društvenim mrežama prijavljivali navedeni problem, Samsung se sada konačno oglasio i priznao postojanje istog. Pored toga, iz južnokorejske kompanije otkrili su da rade na rješavanju problema.

Prema Samsungu, uzrok problema je širi otvor glavne kamere. Kompanija je objasnila da svjetliji otvor blende, koji je koristan za snimanje fotografija u uslovima slabijeg osvjetljenja, može uzrokovati selektivni fokus i učiniti da pozadina izgleda mutno na snimcima izbliza.

Ipak, iz Samsunga su potvrdili da njegovi inženjeri aktivno rade na rješavanju ovog problema, te se očekuje da će naredno ažuriranje softvera riješiti ovaj problem.

Dok se to ne riješi, Samsung je dao neke sugestije kako biste u nekoj mjeri zaobišli ovaj problem. Tako iz južnokorejske kompanije savjetuju korisnicima da se prilikom fotografisanja odmaknu od objekta oko 30 cm, te da telefon drže vertikalno.

Treba napomenuti da je Samsungu ipak trebalo neko vrijeme da prizna postojanje ovog problema.

Inače, očekuje se da Samsung uskoro na Galaxy S23 modele pošalji i nadogradnju čiji će fokus biti poboljšanje fotografija pri uslovima slabijeg osvjetljenja. Pored toga, Samsungov razvojni tim otkrio je i to da će ova nadogradnja uključivati i opciju zumiranja od 2x u portretnom načinu rada.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung priznao problem s kamerom na Galaxy S23 i S23+! Uskoro stiže rješenje prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here