Home Ekonomija SAJAM ZAPOŠLJAVANJA KS: SVI NEZAPOSLENI KOJI DOĐU DOBIT ĆE VAUČER ZA ZAPOŠLJAVANJE VRIJEDAN 12.000 KM

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA KS: SVI NEZAPOSLENI KOJI DOĐU DOBIT ĆE VAUČER ZA ZAPOŠLJAVANJE VRIJEDAN 12.000 KM

0
SAJAM ZAPOŠLJAVANJA KS: SVI NEZAPOSLENI KOJI DOĐU DOBIT ĆE VAUČER ZA ZAPOŠLJAVANJE VRIJEDAN 12.000 KM

Pod sloganom “Prilika za sve – Turizmom do novih radnih mjesta” u sarajevskom Domu mladih danas je otvoren 15. Sajam zapošljavanja Kantona Sarajevo na kojem će biti predstavljeno više od 770 slobodnih radnih mjesta iz oblasti turizma, informacionih tehnologija i ostalih brzorastućih djelatnosti.

Sajam je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović koji je izrazio uvjerenje da će manifestacija biti plodonosna za sve učesnike i poželio im puno uspjeha.

Okupljenima je predstavio politike resornog ministarstva za pružanje sistemske podrške nezaposlenim, te osobama koje žele pokrenuti vlastito preduzeće.

Edina Ljubuškić, v.d. direktorica Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo istakla je da je cilj sajma da na najefikasniji način doprinese stvaranju kvalitetnih veza između nezaposlenih osoba i kompanija koje će dovesti do zapošljavanja najboljih kadrova.

Nezaposlene osobe koje posjete sajam moći će direktno preuzeti “Vaučer za posao” u vrijednosti 12.000 KM i u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja konkurisati na ponuđena radna mjesta. Radi se o projektu u kojem Vlada KS sufinansira zaposlenje.

U okviru sajma zapošljavanja bit će održane panel diskusije “Nedostatak kvalifikovane radne snage na tržištu rada u Kantonu Sarajevo” i “Uloga lokalne zajednice u smanjenju stope nezaposlenosti” koje će pokušati ponuditi odgovor na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih na tržište rada u Kantonu Sarajevo.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here