Home Ekonomija Redmi Note 13 Pro pokretat će potpuno novi čip

Redmi Note 13 Pro pokretat će potpuno novi čip

0
Redmi Note 13 Pro pokretat će potpuno novi čip

Kompanija Xiaomi za dva dana će predstaviti Redmi Note 13 seriju u Kini. Kineska kompanija do sada je otkrila neke detalje o ovoj seriji, a sada preko Geekbencha saznajemo nove detalje o jednom modelu iz ove serije.

Xiaomi je ranije otkrio da će Redmi Note 13 Pro+ biti opremljen MediaTek Dimensity 7200-Ultra čipom, a Geekbench nam je sada otkrio i koji će čip pokretati Redmi Note 13 Pro.

Tako je otkriveno da će Redmi Note 13 Pro biti opremljen Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čipom. Ovaj čip predstavljen je tokom vikenda i radi se o naslabije rangiranom čipu iz serije 7. Novi čip izgrađen je na 4 nm procesnoj tehnologiji i posjeduje četiri CPU jezgre za performanse koje rade na taktu od 2,4 GHz i četiri jezgre na taktu od 1,95 Gz za efikasnost.

Pored detalja o Redmi Note 13 Pro telefonu, poznati leaker Digital Chat Station otkrio je i jedan detalj o Redmi Note 13 Pro+ telefonu. Tako je on na svom Weibo profilu objavio da će ovaj telefon stići sa IP687 certifikatom.

Ranije je Xiaomi otkorio da će Redmi Note 13 Pro stići sa ravnim ekranom, dok će Pro+ verzija imati zakrivljeni ekran. Čini se da se kod oba telefona radi o AMOLED ekranu, ispod kojeg će se naći skener otiska prsta. Oba telefona su opremljena glavnim senzorom kamere od 200 MP, a vjerovatno će samo Pro+ stići sa OIS podrškom.

Note 13 Pro opremljen je staklenom poleđinom sa izrezom za kamere, dok Note 13 Pro+ ima kožnu poleđinu bez klasičnog izreza za kamere. Međutim, dio poklopca na kojem se one nalaze u drugim je bojama u odnosu na ostatak poklopca.

IZVOR/SOURCE

Objava Redmi Note 13 Pro pokretat će potpuno novi čip prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here