Home Ekonomija Prodato 1,4 kilograma zlatnog nakita koji je oduzela Poreska uprava, evo i za koliko

Prodato 1,4 kilograma zlatnog nakita koji je oduzela Poreska uprava, evo i za koliko

0
Prodato 1,4 kilograma zlatnog nakita koji je oduzela Poreska uprava, evo i za koliko

Kantonalni ured Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je 24. maja direktnom prodajom za skoro 74.000 KM prodao 1,4 kilograma zlatnog nakita koji je ranije oduzet.

Kako su saopštili iz Poreske uprave FBiH, prethodne dvije proda je nakita putem javne aukcije bile su neuspješne te je organizovana direktna prodaja po grupama/podgrupama i ukupno za sve grupe, bez postavljanja i objave najnižih cijena i bez polaganja depozita.

Komisija za prodaju je shodno odluci Vlade FBiH prethodno utvrdila najniže cijene grupa/podgrupa i ukupno za sve grupe nakita, koje su predstavljale mjeru u postupku vrednovanja podnesenih ponuda, pa je prodaja vršena po principu najbolje ponude s najvišom cijenom za svaku pojedinačnu grupu/podgrupu nakita.

U prodaji su mogla učestvovati samo fizička lica – registrovani zlatari. Preostala količina neprodanog nakita iznosi malo više od četiri kilograma zlata i 2,7 kilograma srebra. S obzirom na to da se cijena nakita od plemenitih metala mijenja svakodnevno, ponude, koje nisu bile približne cijenama koje je postavila komisija, odbijene su kao neprihvatljive.

Poreska uprava FBiH je ukazala da će komisija za prodaju usklađivati vrijednost ostatka oduzetog nakita od zlata i srebra sa berzovnom cijenom i kursom američkog dolara, a u cilju utvrđivanja najboljih najnižih cijena ispod kojih nakit neće biti prodat.

Komisija za prodaju će u narednom periodu donijeti odluku o ponovnoj prodaji preostalog nakita od plemenitih metala. Obavijestili su pravna i fizička lica, da obavještenja o javnim prodajama, koje organizuje Poreska uprave FBiH (aukcija, licitacija i direktna prodaja zaplijenjene i oduzete imovine) mogu pratiti na internet stranici Poreske uprave FBiH, Facebook stranici i u sredstvima javnog informisanja.

BONUS VIDEO:

Objava Prodato 1,4 kilograma zlatnog nakita koji je oduzela Poreska uprava, evo i za koliko prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here