Home Ekonomija PREMIJER SAOPŠTIO LIJEPE VIJESTI Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika

PREMIJER SAOPŠTIO LIJEPE VIJESTI Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika

0
PREMIJER SAOPŠTIO LIJEPE VIJESTI Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je danas da su kineski partneri veoma zainteresovani za izgradnju fabrike rigips ploča u Ugljeviku.

On je tokom sjednice Narodne skupštine rekao da je informacija o izgradnji ove fabrike prije 15 dana bila na sjednici Vlade Republike Srpske.

“Koliko znam, to je bilo i na Skupštini akcionara RiTE Ugljevik, donesene su sve odluke od strane Vlade i od strane menadžmenat RiTE Ugljevik. Kineski partneri su sve to prihvatili , zaposlićemo negdje oko 100 novih radnika. Investicija je vrijedna nekoliko desetina miliona evra”, rekao je Višković.

On je dodao da je za regiju Semberije, Majevice i Ugljevika ovaj projekat možda jedan od najznačajnih privrednih objekata koji će biti sagrađen na tom prostoru, poslije izgradnje Termoelektrane Ugljevik.

Višković je rekao i da je Republika Srpska u ovom momentu ima zahtjeve za koncesiju za izgradnju solarnih elektrana od 2.800 megavata, a da su već izdate koncesije u vrijednosti oko milijardu i po KM.

On je rekao da u ovom momentu ima 13 izdatih koncesija za 840 megavata i vrijednost oko milijardu i 500 miliona KM.

„Što se tiče vjetra, u ovom momentu imamo 22 podnesena zahtjeva i do sada je odobreno oko sedam zahtjeva, oko 600 megavata i vrijednosti oko 1,5 milijardi KM“, rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

BONUS VIDEO:

Objava PREMIJER SAOPŠTIO LIJEPE VIJESTI Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here