Home Ekonomija Pogledajte kako bi mogao izgledati Huawei Mate 60

Pogledajte kako bi mogao izgledati Huawei Mate 60

0
Pogledajte kako bi mogao izgledati Huawei Mate 60

Ranije ove sedmice pojavili su se detalji o izgledu Huawei Mate 60 telefona, a sada dobijamo pravu sliku onoga kako bi mogao izgledati ovaj pametni telefon.

Prije par dana objavljen je kalup zadnjeg poklopca Mate 60 telefona, koji nam je otkrio da bi telefon na zadnjoj strani trebao imati kružni izrez kamere. Sada je poznati leaker Digital Chat Station objavio render Huawei Mate 60 telefona, koji nam daje jasan uvid u dizajn uređaja.

Tako na renderu primjećujemo da će Mate 60 na zadnjoj strani zaista imati ogromni kružni izrez kamere. On podsjeća na onaj koji se nalazi na Huawei Mate 40 telefonu, ali je nešto veći od njega.

U ovom izrezu vidljive su tri kamere. Nažalost, u ovom trenutku nisu poznati konkretni detalji o senzorima, ali ono što je gotovo sigurno jeste da će Huawei ove godine donijeti nove senzore kamere, uključujući novi periskopski senzor koji će snimati još bolje fotografije pri slabom osvjetljenju.

U samom srcu izreza nalazi se oznaka XMAGE, što znači da će kamere biti optimizovane od strane samog Huaweijevog softverskog alata za fotografije.

Nažalost, nije prikazan izgled prednje strane telefona, ali gore pomenuti leaker navodi da će Huawei Mate 60 biti opremljen 6,7-inčnim OLED ekranom sa 1,5K rezolucijom (što će biti identična rezolucija ekrana od 1224 x 2770 piksela kao kod Huawei Mate 50 telefona).

Ranije smo saznali da bi Huawei Mate 60 seriju trebao opremiti izrezom u obliku pilule. Pilula je posljednji put na Huawei telefonima viđena 2020. godine, kada su predstavljene P40 i Mate 40 serije.

IZVOR/SOURCE

Objava Pogledajte kako bi mogao izgledati Huawei Mate 60 prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here