Home Ekonomija Ovo su novi detalji o Huawei Mate 60 seriji!

Ovo su novi detalji o Huawei Mate 60 seriji!

0
Ovo su novi detalji o Huawei Mate 60 seriji!

U proteklo vrijeme saznali smo da se kompanija Huawei sprema za predstavljanje nove Mate serije. Ove godine stići će Huawei Mate 60 serija i danas o njoj, tačnije o jednom članu ove serije, saznajemo nove detalje, koje se odnose na kamere uređaja.

Poznati leaker Digital Chat Station prenosi ovaj put detalje o kamerama Mate 60 telefona. Prije svega, on navodi da će ovaj pametni telefon stići s tri kamere na zadnjoj strani. Glavni senzor kamere navodno će biti onaj od 50 MP.

Pored ovog senzora, telefon će imati još ultraširoki i telefoto senzor, ali nažalost u ovom trenutku nisu poznati detalji o ova dva senzora. Podsjećanja radi, Huawei Mate 50 posjeduje glavni senzor kamere od 50 MP, telefoto senzor od 12 MP i ultraširoki senzor od 13 MP. Generalno, čini se da njegov nasljednik neće dobiti radikalno poboljšanje kamera.

Ipak, očekuje se da Huawei donese neka softverska poboljšanja putem svoje XMAGE tehnologije.

Pored detalja o kamerama, Digital Chat Station prenosi da će dimenzije telefona biti 161,5 mm x 76,1 mm x 7,98 mm, dok će težina uređaja biti 206 grama.

Prošle sedmice pojavio se render Huawei Mate 60 telefona, gdje je otkriveno da će Mate 60 na zadnjoj strani zaista imati ogromni kružni izrez kamere. On podsjeća na onaj koji se nalazi na Huawei Mate 40 telefonu, ali je nešto veći od njega.

Ranije je gore pomenuti leaker otkrio da će Huawei Mate 60 biti opremljen 6,7-inčnim OLED ekranom sa 1,5K rezolucijom (što će biti identična rezolucija ekrana od 1224 x 2770 piksela kao kod Huawei Mate 50 telefona).

IZVOR/SOURCE

Objava Ovo su novi detalji o Huawei Mate 60 seriji! prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here