Home Ekonomija Oprema pojačane sigurnosti – Cybersecurity

Oprema pojačane sigurnosti – Cybersecurity

0
Oprema pojačane sigurnosti – Cybersecurity

Kao proizvođač videonadzorne opreme, VIVOTEK nudi liniju proizvoda sa pojačanim sigurnosnim postavkama kako bi kupcima osigurali vlastitu sigurnost. VIVOTEK korisnici mogu biti bezbrižni kada znaju da su njihovi uređaji u svrhu testiranja podvrgnuti najrigoroznijim cyber napadima radi poboljšanja sigurnosti.

Potpisani firmware - VIVOTEK autorizirani firmware
No alt text provided for this image

VIVOTEK potpisani firmware zahtjeva digitalni potpis unutar firmware-a i verifikaciju potpisa od strane VIVOTEK-a, što omogućava da korisnici mogu biti sigurni da sa firmware-om instaliranim na njihovom uređaju nema problema. Uređaji sa potpisanim firmware-om mogu izvršiti provjeru firmware prije nego štodopustimo instalaciju. Primjenom potpisanih certifikata i ključeva, osiguravamo da su svi podaci zaštićeni i šifrirani bez ikakvog izlaganja i rizika od strane cyber kriminalaca.

 

Sigurno pokretanje - Zaštita od samog početka 
No alt text provided for this image

Primjenom VIVOTEK potpisanog firmware-a, kamera se može sigurno podići korak po korak. Sigurnosno pokretanje je mehanizam koji štiti firmware instaliranog uređaja. Tokom sigurnostnog pokretanja, blokiraju se svi neauterizirani ili neovlašteni kodovi. Osim toga, potpisani firmware osigurava sigurno vraćanje kamere na fabričke postavke, a sigurnosno pokretanje osigurava da se neautentificirani kod odbije, štiteći sistem kamere od napada ili infekcija zlonamjernih vanjskih kodova.

 

 

Sigurna konzola -Konstantna sigurnosna veza

Na temeljima sigurnog pokretanja, ažuriran je sigurnosni mehanizam daljinskog pristupa i onemogućena konzola kamere sa SSH i SFTP protokola, koji brani ranjivost sistema. Dopuštenje VIVOTEK autentifikacije temeljene na sigurnosnim ključevima jedini je način pristupa, osiguravajući sigurniju vezu video nadzornih sistema.

Secure VADP - Poboljšana sigurnost za integraciju teće strane

VIVOTEK Application Development Platform (VADP) pruža otvorenu platformu koja programerima omogućava dodavanje značajki za određene scenarije ili aplikacije sa VIVOTEK kamerama. Osiguravanje VADP-a s poboljšanom sigurnošću je ključno. Primjena Secure VADP s digitalnim potpisom i mogućnostima šifriranja čini ga sigurnijijm i pouzdanijim za integraciju treće strane.

 

 

Više o edukaciji


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here