Home Ekonomija OGLAS KOJI JE OSTAVIO BEZ TEKSTA Firma iz BiH traži vozača – plata 3.000 KM!

OGLAS KOJI JE OSTAVIO BEZ TEKSTA Firma iz BiH traži vozača – plata 3.000 KM!

0
OGLAS KOJI JE OSTAVIO BEZ TEKSTA Firma iz BiH traži vozača – plata 3.000 KM!

Kompanija iz Tešnja objavila je oglas za vozača. Ovo samo po sebi i ne bi bilo vijest da u oglasu nije navedeno kako je plata za ovo radno mjesto 3.000 KM što je svakako mnogo više u odnosu na prosječne plate u BiH.

Oglas je raspisan za posao vozača C1 kategorije u međunarodnom saobraćaju.

“Ukoliko posjedujete vozačku dozvolu C1 kategorije, odgovorni ste i motivisani za rad, pozivamo Vas da se pridružite našem timu! Nudimo rad u stabilnom okruženju, uz stalnu mogućnost napredovanja”, navedeno je u oglasu.

Iako na prvi pogled visina plate djeluje iznenađujuće, treba imati na umu da je u BiH u posljednjih nekoliko godina zavladao nedostatak radne snage.

Uzrok tome treba tražiti u iznosu plata koju kompanije u BiH nude a koja ne može pokriti troškove života koji ubrzano rastu.

Nedostatak radne snage

S druge strane, i velike evropske ekonomije poput Njemačke u koju radnici iz BiH odlaze već decenijama, muku muče s pronalaskom kvalifikovane radne snage što otvara prostor za dobru zaradu stranim radnicima.

Tako Bosnu i Hercegovinu posljednih godina masovno napuštaju radnici koji platu zarađuju u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj… što za posljedicu ima činjenicu da domaće kompanije kao najveći izazov trenutno navode pronalazak kvalitetnih radnika.

Inače, ova kompanija, kako se navodi na njihovoj web stranici, nudi usluge prevoza robe, carinskog zastupanja i carinjenja robe u uvozu, izvozu i tranzitu, skladištenja robe, posredovanja kod transportnog osiguranja te usluge poslovnog savjetovanja u vezi transportno-logističke tematike. Nude rješenja za kompletan paket logističkih usluga, mjesečno imaju 2.750 klijenata i 3.320 transporta te zapošljavaju više od 100 ljudi.

BONUS VIDEO:

 

Objava OGLAS KOJI JE OSTAVIO BEZ TEKSTA Firma iz BiH traži vozača – plata 3.000 KM! prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here