Home Ekonomija Objavljena imena korisnika koji će dobiti rezervaciju sredstava za kapitalne investicije

Objavljena imena korisnika koji će dobiti rezervaciju sredstava za kapitalne investicije

0
Objavljena imena korisnika koji će dobiti rezervaciju sredstava za kapitalne investicije

Na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je objavljena lista sa imenima korisnika podsticaja koji ispunjavaju uslove za rezervaciju sredstava za kapitalne investicije za 2023. godinu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Nakon isteka roka za podnošenje prijava na javni poziv za kapitalne investicije, Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske izvršila je obradu prijava i utvrdila da je pristiglo ukupno 4.605 zahtjeva, za koje bi bilo potrebno izdvojiti 86.826.523 KM.

Najviše zainteresovanih je bilo za investicije u poljoprivrednoj mehanizaciji, gdje je pristiglo ukupno 3.245 zahtjeva, od čega 998 za traktore i traktorske kabine, 2.238 za priključke, te devet zahtjeva za kombajne.

Mnogo zainteresovanih bilo je i za investicije u stočarstvu, gdje je pristiglo 574 zahtjeva, investicije u biljnoj proizvodnji 591, te 190 zahtjeva za investicije u skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Iz Ministarstva podsjećaju da se podsticaji odobravaju u iznosu od 40 odsto od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije za komercijalna poljoprivredna gazdinstva, odnosno 20 odsto za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva.

„Izuzetno, iznos novčanih sredstava podsticaja odobrava se u iznosu od 50 odsto od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije za komercijalna poljoprivredna gazdinstva, odnosno u iznosu od 25 odsto za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva ukoliko je korisnik podsticaja poljoprivredno gazdinstvo koje se nalazi na ili iznad 600 metara nadmorske visine, ukoliko je nosilac poljoprivrednog gazdinstva mlađi od 40 godina ili žena, za poljoprivredna gazdinstva sertifikovana za organsku proizvodnju, te ako je predmet nabavke poljoprivredna mehanizacija, koja je proizvedena u Srpskoj“, dodaje se u saopštenju, prenosi Srna.

Spisak će, kako se navodi, biti objavljen i na „Fejsbuk“ stranici Ministarstva i u „Viber“ grupi. Spisak pogledajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

 

Objava Objavljena imena korisnika koji će dobiti rezervaciju sredstava za kapitalne investicije prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here