Home Ekonomija Novi AMD GPU za prijenosna računala raznosi konkurenciju

Novi AMD GPU za prijenosna računala raznosi konkurenciju

0
Novi AMD GPU za prijenosna računala raznosi konkurenciju

AMD je lansirao svoj najnoviji grafički procesor za prijenosna računala pod imenom AMD Radeon RX 7900M. Ovaj GPU predstavlja najbrži AMD Radeon GPU ikad stvoren za prijenosna računala. Temelji se na RDNA 3 arhitekturi i pruža izvanredne performanse za igre i stvaranje sadržaja na mobilnim uređajima. Usporedbe radi, u odabranim igrama na 1440p rezoluciji pruža prosječno 7% bolje performanse od konkurentske RTX 4080.

Također, u suradnji s tvrtkom Alienware, predstavljen je najnoviji član obitelji prijenosnih računala Alienware m18. Opremljen novim AMD Radeon GPU-ima i pokretan AMD Ryzen 9 7945HX procesorima, ovaj prijenosnik iskorištava napredne AMD pametne tehnologije. Rezultat je ultimativno prijenosno računalo s AMD Advantage certifikatom koje nudi izvanredne performanse za najzahtjevnije igre i aplikacije za stvaranje sadržaja.

Alienware m18 starta sa početnom cijenom modela od 2.799 dolara, a uključuje Ryzen 9 7945HX procesor, Radeon 7900M grafičku karticu, 32 GB RAM-a, 1 TB prostora za pohranu i zaslon rezolucije 1920 x 1200 s brzinom osvježavanja od 480 Hz.

Grafički procesor će zahtijevati znatnu količinu električne energije, s obzirom na tvrdnje AMD-a da može doseći 180W. Prema informacijama dostupnim u materijalima tvrtke Alienware, sugerira se da se potrošnja električne energije grafičke kartice može kretati u rasponu od 160W do 200W uz aktivaciju SmartShift Max tehnologije.

RX 7900M GPU opremljen je s 72 AMD RDNA 3 računalne jedinice te podržava raytracing ubrzivače druge generacije. Osim toga, dolazi s 16 GB visokokvalitetnog GDDR6 VRAM-a što garantira vrhunsko gaming iskustvo, podrškom za AV1 kodiranje i nizom inovativnih značajki koje postavljaju novi standard u području igara i kreiranje sadržaja na prijenosnim računalima.

IZVOR/SOURCE

Objava Novi AMD GPU za prijenosna računala raznosi konkurenciju prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here