Home Ekonomija Nova Bingova mega investicija: Bh. div gradi objekat na čak 28.000 kvadrata kojim će zacimentirati lidersku poziciju

Nova Bingova mega investicija: Bh. div gradi objekat na čak 28.000 kvadrata kojim će zacimentirati lidersku poziciju

0
Nova Bingova mega investicija: Bh. div gradi objekat na čak 28.000 kvadrata kojim će zacimentirati lidersku poziciju

Bingo je, naime, počeo s izgradnjom novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, tačnije u Privrednoj zoni Bosanska Poljana, piše BiznisInfo.ba.

Objekat će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 kvadratnih metara. Time će domaći gigant drastično povećati svoje distributivne kapacitete koji su mu potrebni kako bi zadovoljio svoju rastuću maloprodajnu mrežu.

Objekat će, kako saznajemo, biti opremljen po najsavremenijim principima.

Inače, gradnja ovog centra odranije je planirana. To je u aprilu ove godine najavila direktorica Binga Ljiljana Kunosić.

– U ovoj godini planiramo početi izgradnju još većeg distributivnog savremenog centra u Tuzli – kazala je Kunosić, a kompanija je u međuvremenu prešla s riječi na djela, pa je izgradnja objekta počela i već dobro napreduje.

Inače, Kunosić je o tome govorila u aprilu na godišnjoj press konferenciji koja je održana u također novom, najsavremenijem Bingovom logističko-distributivnom centru u Rajlovcu u Sarajevu. U izgradnju tog centra u Rajlovcu je uloženo 40 miliona KM, a za njegovu implementaciju odgovorni su domaći stručnjaci.

– Podaci iz prošle godine pokazuju našu opredijeljenost rastu i razvoju domaće privrede. U ovoj godini nastavljamo i dalje sa investicijama. Uz razvoj prodajne mreže, akvizicije tržišnih centara i jačanja domaće proizvodnje – kazala je tada direktorica Bingo Group.

(Haber.ba)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here