Home Ekonomija Najmlađi serviser pokorio Italiju: Nikola od starog automobila napravio remek djelo i osvojio prvo mjesto

Najmlađi serviser pokorio Italiju: Nikola od starog automobila napravio remek djelo i osvojio prvo mjesto

0
Najmlađi serviser pokorio Italiju: Nikola od starog automobila napravio remek djelo i osvojio prvo mjesto

Nikola Jovanović, poznatiji kao Mali serviser je najmlađi i trenutno najpoznatiji mladi automehaničar u Srbiji. Ima samo petnaest godina i pored redovnog pohađanja škole bavi se mehanikom i servisiranjem putničkih vozila. Nadimak je, kako kaže, dobio jer je uvijek bio niži od vršnjaka, a u zanatu koji mu lijepo ide, ima veliku podršku roditelja.

Iako se bavi poslom automehaničara, ima malo drugačije planove za život.

“Idem u Tehničku školu u Obrenovcu, ali sam smer Elektrotehnika računara. Nisam upisao automehaniku, imao sam 93 poena na prijemnom i nisam želio da mi propadnu za smjer za koji mi je dovoljno 50-60 bodova. Mislim da ću upisati Mašinski ili ETF, uglavnom nešto vezano za automobile“, iskren je Nikola.

Mali serviser osvojio je i prvo mjesto na takmičenju u kom je učestvovalo 60 automobila italijanske proizvodnje. Na trećem mjestu je bio pravi Abart, koji je koštao astronomski više od njegovog Fiata.

“Nagradu sam dobio tako što sam od običnog crvenog FIAT 500, bez ikakve dodatne opreme, napravio malo remek djelo, s promijenjenom bojom, branicima, spojlerima, felnama, igrao sam se malo pod haubom. Uloženo je dosta vremena, ljubavi, krvi, znoja i naravno novca”, otkriva Nikola, koji je poznat i kao veliki humanitarac.

Nikola je poznat i kao veliki humanitarac, pomaže svima, kojima je pomoć potrebna, organizuje akcije, a njegov poster nalazi se u čak 250 osnovnih škola u Srbiji.


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here