Home Ekonomija Mtel zvanično preuzeo još jednu kompaniju u Bosni i Hercegovini

Mtel zvanično preuzeo još jednu kompaniju u Bosni i Hercegovini

0
Mtel zvanično preuzeo još jednu kompaniju u Bosni i Hercegovini

Kompanija Mtel je saopštila da je preuzela vlasništvo nad firmom Trion Tel. 

Kako je rečeno, na osnovu zaključenog Ugovora o kupoprodaji i prenosu 100% udjela vlasništva u društvu Trion Tel d.o.o. Banja Luka, izvršen je upis promjene udjela vlasništva u registar poslovnih subjekata društva, čime je Mtel a.d. Banja Luka postao vlasnik 100 posto udjela vlasništva u ovoj kompaniji.

Inače, o namjeri Mtela da preuzme ovu firmu prvi je izvijestio BiznisInfo.ba još u aprilu. Kako smo tada pisali, Trion Tel je proteklih godina imao blisku saradnju s konkurentskim Telemachom.

Trion Tel je operater telekomunikacija koji na teritoriju Bosne i Hercegovine na osnovu dozvola RAK-a obavlja djelatnosti operatora javnih elektronskih komunikacijskih mreža i davatelja pristupa internetu.

Vlasnik kompnaije Trion Tel bio je Zoran Lemić.

Podsjetimo da je Mtel posljednji godina kupio niz kompanija u BiH – Logosoft, Telrad Net, Blicnet, Elta Kabel i Financ, zbog čega su mnogi izrazili zabrinutost da je uništio konkurenciju na području RS-a i preuzeo dominantan, odnosno monopolitički položaj.

Mtel grupa je prema prihodima i dobiti najveća telekomunikacijska kompanija u BiH. Njen vlasnik je Telekom Srbija, odnosno posredno država Srbija.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here