Home Ekonomija Mobilni telefoni će biti skuplji sljedeće godine, a razlog su cijene čipova

Mobilni telefoni će biti skuplji sljedeće godine, a razlog su cijene čipova

0
Mobilni telefoni će biti skuplji sljedeće godine, a razlog su cijene čipova

Prema nedavnim curenjima informacija, predstojeći Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset navodno ima visoku cenu, a neki proizvođači Android pametnih telefona traže alternativne opcije za uređaje za 2024. godinu.

Pouzdan izvor podataka, Digital Chat Station, tvrdio je na kineskoj društvenoj mreži Weibo da bi povećanje cene Snapdragona 8 Gen 3 moglo naterati kompanije da koriste Snapdragon 8 Gen 2 iz 2022. godine u telefonima sledeće godine. Alternativno, neki veliki OEM proizvođači bi mogli da potraže rešenje u Qualcommovom rivalu MediaTeku i njegovom nedavno najavljenom Dimensity 9300 čipu.

Očekuje se da će Dimensity 9300 debitovati u oktobru i mogao bi da pruži performanse koje su uporedive sa Snapdragonom 8 Gen 3, što ga čini atraktivnom opcijom ako je cena niža. Rane glasine sugerišu da će Dimensity 9300 koristiti četiri Cortex-X4 i četiri Cortex-A720 jezgra s najnovijim MediaTekovim GPU-om i podržavaće do 9,6 Gbps LPDDR5T RAM-a, prenosi Kamatica.

S druge strane, Qualcomm bi trebalo da predstavi Snapdragon 8 Gen 3 u oktobru. Ovaj događaj se obično održava na Havajima, mada bi to moglo da se promeni zbog nedavnih požara.

Haber.ba

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here